mei 6

Affiliate Amazon – Zo werkt dat

1  Reacties

Amazon logo

InternetGeldboom.nl licht de beste en meest gebruikte affiliate programma’s voor je uit. Met in dit blog Amazon.

Lees hoe het Affiliate Amazon Partnerprogramma precies werkt, welke commissies je kunt verdienen met Amazon en wat de voorwaarden zijn om Amazon affiliate te worden.

Affiliate van Amazon.nl

Amazon is het grootste e-commercebedrijf ter wereld en heeft dan ook één van de grootste affiliate marketingprogramma’s wereldwijd. Ben je affiliate marketeer of influencer of heb je een blog of website, dan is het affiliate programma van Amazon zeer interessant.

Voordelen affiliate marketing via Amazon

Misschien ben je al affiliate partner bij Bol.com en denk je ‘waarom zou ik me ook aanmelden bij Amazon?’. Daarop zijn meerdere antwoorden mogelijk. Affiliate van Amazon zijn heeft namelijk meerdere voordelen ten opzichte van andere partnerprogramma’s.

Groot assortiment

Bij Amazon hoef je nooit lang te zoeken naar een perfect passend product bij je blog of artikel. Het assortiment op Amazon.nl bestaat namelijk uit miljoenen producten.

Er zijn dus voor elke niche producten te vinden en te promoten. Tel hierbij op dat Amazon steeds meer een gevestigde naam is in Nederland en het feit dat ze razendsnel bezorgen en je weet dat je te maken hebt met een geliefde webshop.

Hoge commissie

In vergelijking met Bol.com geeft Amazon hoge commissies af. Je kunt namelijk tot 14% commissie krijgen als affiliate van Amazon.

De webwinkel hanteert twee commissietarieven, namelijk een standaard commissiemodel en een commissiemodel voor speciale acties. In de voorwaarden van het partnerprogramma vind je wanneer welke tarieven van toepassing zijn.

Hieronder zetten we de standaard commissietarieven voor je op een rijtje. Amazon wijzigt nog wel eens wat in zijn tarieven, dus kijk voor de actuele Amazon commissie even in de voorwaarden.

  • 14%: o.a. kleding, schoenen en sieraden
  • 10%: o.a. boeken, muziek(instrumenten), sportartikelen en huis- en lifestyle artikelen
  • 8%: Amazon producten zoals Kindle
  • 6%: o.a. mobiele telefoons, computers, camera’s en andere elektronica
  • 1%: video game consoles
  • 0%: cadeaukaarten

Magazijnmedewerkers in opslag

Eenvoudig systeem

Als affiliate Amazon hoef je geen softwareontwikkelaar of webvirtuoos te zijn. Dankzij handige tools is het voldoende als je kunt kopiëren en plakken.

De tools helpen je om eenvoudig partnerlinks aan te maken naar producten, categorieën, toplijsten en vele andere pagina’s op Amazon.

Naast dat het aanmaken van partnerlinks heel eenvoudig is, kun je ook zelf de stijl van je productlink kiezen. Zo kun je kiezen voor alleen een tekstlink, alleen een afbeeldingslink of een productlink met zowel tekst als beeld.

Voor speciale acties als Cyber Monday en Prime Day kun je gebruikmaken van vooraf gemaakte promotiebanners. Deze staan voor je klaar in verschillende formaten en beeldverhoudingen. Zo kun je aantrekkelijk promoten, met behoud van je eigen stijl.

Uitbetaling vanaf 25 euro

Amazon maakt voor zijn affiliate partners gebruik van drie betaalmanieren: betaling via bankoverschrijving, betaling in cadeaukaart en betaling via cheque. Echter, in Nederland is alleen optie 1 (betaling per bankoverschrijving) mogelijk.

Bedraagt je commissiesaldo vijfentwintig euro of meer, dan ontvang je dit bedrag netjes op je rekening. Is je saldo lager, dan neem je het bedrag mee naar de maand erna.

Hoewel Amazon per maand uitbetaalt gaat hier soms toch wat tijd overheen. Gemiddeld duurt het zo’n 60 dagen voordat je de commissie op je rekening hebt staan.

Vrolijke vrouw is online aan het shoppen

Nadelen van Amazon Partnernet

Korte cookietermijn

Je ontvangt alleen commissie als jouw bezoeker binnen 24 uur iets via Amazon koopt. Een heel korte cookietermijn ten opzichte van andere affiliate programma’s.

Wisselende commissietarieven

De commissies van Amazon zijn in de afgelopen periode gedaald en zullen naar verwachting in de toekomst verder dalen.

Aanmelden als Affiliate Amazon

Aanmelden als affiliate van Amazon gaat gemakkelijk via het Amazon Partnernet.

Na aanmelding kun jij je overigens nog geen Amazon partner noemen. Je aanvraag als Amazon affiliate wordt namelijk pas in behandeling genomen als je binnen 180 dagen na registratie minimaal 3 sales genereert.

Bespaar jezelf dus wat tijd en meld je pas aan als affiliate of amazon als jij het idee hebt dat je deze drie sales daadwerkelijk gaat halen. Haal je deze drie verkopen niet, dan dien jij je site opnieuw aan te melden.

Misschien overbodig (maar we willen het toch even benoemen!): persoonlijke bestellingen tellen niet mee bij deze drie sales.

Eén van de hoofdregels die Amazon streng toepast is: geen persoonlijke bestellingen via je eigen affiliate link. Besluit je dit toch te doen, dan is de kans groot dat je uit het Amazon partnerprogramma wordt verwijderd en je (ook in de toekomst) geen aanspraak meer maakt op de titel affiliate of Amazon.

Amazon gaat voor kwaliteit en dus moeten jouw affiliate sites aan enkele voorwaarden voldoen om goedkeuring te krijgen. Zo moet je blog, website of sociale netwerk krachtige, originele content hebben.

Een goede vuistregel is minimaal 10 posts. Deze content moet actueel zijn (niet ouder dan 60 dagen) en uiteraard openbaar staan.

Voor socialmedia-accounts op Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Tik Tok en Twitch geldt dat deze voldoende bezoekers en een aanzienlijk aantal organische volgers/likes moet hebben. Het minimum aantal volgers is 500.

Vrolijke magazijnmedewerker scant pakket

Meer populaire affiliate marketing programma’s

Het affiliate marketing programma van Amazon is een van de meest populaire partnerprogramma’s in Nederland. Benieuwd welke programma’s voor jou als affiliate marketeer nog meer interessant zijn? Je leest het in ons artikel ‘Top 10 Affiliate programma’s‘.

Starten met Affiliate Marketing

Kwalitatief goede, unieke content en een portie inzet en geduld. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten om succesvol te worden en te blijven met affiliate marketing. Upload minimaal één keer per week een artikel of blog naar je website en werk aan je SEO.

Wil je goed beslagen ten ijs komen en een voorsprong nemen op je affiliate concurrenten? Dan raden wij de cursus van Jacko Meijaard van InternetSuccesGids.nl van harte aan. Tijdens deze cursus leer je een winstgevende affiliate website opbouwen. Van A tot Z.

Bekijk de onderstaande aanbieding en start je vandaag nog met de Affiliate Marketing Revolutie (waar we onlangs nog een uitgebreide review van schreven!), dan profiteer je van maar liefst 250 euro welkomstkorting.

Maak een vliegende start met affiliate marketing

InternetSuccesGids.nl geeft nu korting op de cursus 'Affiliate Marketing Revolutie' (AMR).


Je leert om met 1-2 uur 'werk' per dag minimaal 10K per maand te verdienen!

PS: Heb je ervaring met dit onderwerp of heb je nog vragen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Over de auteur

Michel

Hi! Ik ben Michel. Al 5+ jaar succesvol online ondernemer, investeerder & vastgoedbelegger.

Middels de blogs van InternetGeldboom.nl deel ik graag mijn kennis. Om je te helpen met het opstarten of verder opschalen van jouw online business.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op of plan een call met mij in. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de "Over ons" pagina.


Tags

Affiliate Amazon, Affiliate Amazon.nl, Affiliate marketing cursus, Affiliate marketing geld verdienen, Affiliate marketing Jacko Meijaard, Affiliate Marketing Revolutie, Affiliate of Amazon, Amazon affiliate, Geld verdienen met affiliate marketing, Jacko Meijaard


Ook interessant voor jou:

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >