februari 4

Bitcoin koers grafiek: 10 jaar

3  Reacties

Bitcoin munt met plant

In 2018 was het 10 jaar geleden dat Bitcoin het levenslicht zag.

Hoe ziet de Bitcoin koers grafiek van 10 jaar er uit? Hoeveel zou je 100 euro nu waard zijn als je het in 2010 had geïnvesteerd in Bitcoin? Wat is onze verwachting van het koersverloop in het volgende decennium?

Het antwoord op deze vragen (en meer) lees je in dit blog van InternetGeldboom.nl

Wat is Bitcoin eigenlijk?

Om bij het begin te beginnen; wat is Bitcoin eigenlijk? Op 31 oktober 2008 publiceerde Satoshi Nakamoto de whitepaper: “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System“.

Een whitepaper is een document dat beschrijft hoe overheidsbeleid, een technologie, en/of product een specifiek probleem oplost.

Dit whitepaper begint met de tekst (vrij vertaald): “Een volledig peer-to-peer versie van elektronisch geld staat toe om online betalingen direct te versturen van de ene partij naar de andere partij, zonder dat de betaling langs een financiële instantie gaat.“, wat eigenlijk al de kracht van Bitcoin beschrijft.

Het volledige 9 pagina’s tellende originele whitepaper is hier te lezen.

Satoshi Nakamoto

Wat vast staat is dat Satoshi Nakamoto de grondlegger is van Bitcoin, maar het is nog altijd onduidelijk of dit een persoon of een pseudoniem voor een groep is.

Experts vinden het idee zo revolutionair dat het eigenlijk onmogelijk bedacht kan zijn door een individueel persoon. Daarom wordt aangenomen dat het een pseudoniem voor een groep is.

Het eerste block en de eerste transactie

Satoshi Nakamoto voegt op 3 januari 2009 het eerste block toe aan de Bitcoin-Blockchain.

Een blockchain is een systeem voor het opslaan van data in een keten van datablokken, waarbij blokken niet gewijzigd kunnen worden.

Op 12 januari 2009 vindt vervolgens de eerste transactie plaats tussen Satoshi Nakamoto en software-programmeur / cryptograaf Hal Finney.

Later dat jaar in oktober 2009 worden voor de eerste keer in de historie Bitcoins uitgewisseld voor Dollars. De waarde van 1 dollar was op dat moment 1.309 Bitcoin.

Bitcoin munt met grafiek op telefoon

Hoe wordt de waarde van Bitcoin bepaald?

De waarde van Bitcoin is gebaseerd op basis van het vertrouwen, zoals bijvoorbeeld met goud.

Een vergelijking met een valuta, zoals bijvoorbeeld de euro of dollar gaat bij Bitcoin niet op. Euro’s of dollars kunnen namelijk worden bijgedrukt en dat is bij Bitcoin niet mogelijk.

In de toekomst zullen er namelijk 21 miljoen Bitcoins op de markt komen. Dit zullen er nooit meer worden. Vandaar de vergelijking met goud. Er is ook een bepaalde hoeveelheid goud (in de toekomst) beschikbaar. Dit zal ook nooit meer worden.

Hoge pieken in 2017 en diepe dalen in 2018

In 2017 wordt Bitcoin een hype en noteert in december een koers van bijna 20.000 dollar. In de onderstaande grafiek is te zien dat vrij snel na het hoogtepunt, de koers ook weer instortte vanaf januari 2018. Het koersherstel van de digitale munt liet daarna enkele jaren op zich wachten.

Yahoo Finance Bitcoin koers grafiek 10 jaar ingezoomd

Bitcoin kopen?

Staat de koers laag, dan is dit het perfecte moment om in te stappen. Wij kopen onze Bitcoin veilig en vertrouwd via Bitvavo, een betrouwbare speler in de wereld van crypto exchanges.

Plaats eenvoudig via iDeal (of één van de 7 andere betaalmogelijkheden) geld op je Bitvavo wallet en start met het handelen in cryptomunten.

Gebruik je Bitvavo nog niet? Bekijk dan deze tijdelijke aanbieding!

Met deze tijdelijke aanbieding kun je tot 7 dagen na aanmelding zonder handelskosten digitale valuta (tot € 1.000) zoals Bitcoin kopen.

Bitcoin koers grafiek van 10 jaar

Eind 2020 begint de koers van Bitcoin zich te herstellen en inmiddels staat het record op bijna 65.000 dollar in juli 2021.

Een belangrijk aandachtspunt bij het lezen van deze Bitcoin grafiek is om ook vooral uit te zoomen. Zoals je in de grafiek hierboven kan zien, is de piek heel hoog en het dal heel laag.

Door uit te zoomen zoals in de onderstaande grafiek, zie je dat de piek en het dal in 2017 / 2018 helemaal niet zo hoog en laag was in vergelijking met hoe de grafiek er vandaag de dag uitziet.

Yahoo Finance Bitcoin koers grafiek 10 jaar uitgezoomd

Stabiliteit Bitcoin koers

De Bitcoin koers is erg volatiel. Dat betekent dat er grote prijsschommelingen kunnen zijn. Dagen met een verschil van bijvoorbeeld +10% of -10% zijn dan ook geen uitzondering.

Deze hoge pieken en diepe dalen zijn ook goed terug te zien in de bovenstaande Bitcoin koers historie grafiek van 10 jaar.

Bitcoin munt met grafiek op achtergrond

Hoeveel zou je 100 euro nu waard zijn als je het in 2010 had geïnvesteerd in Bitcoin?

Het is een dooddoener, maar het zal je niet verbazen… Als je in 2010 voor 100 euro Bitcoin had gekocht tegen een koers van 0,09 dollar was je nu multimiljonair. In de onderstaande tabel is een voorbeeld van de waardeontwikkeling te zien.

Voorbeeld Bitcoin waardeontwikkeling over 10 jaar

Maar natuurlijk brengt iedere investering risico’s met zich mee… Als je op de piek van de cryptohype in december 2017 voor 100 euro Bitcoin zou hebben gekocht, dan was er een jaar later nog maar 34 euro van over.

Verwachting van het koersverloop in het volgende decennium

Natuurlijk heeft InternetGeldboom.nl ook geen glazen bol, maar natuurlijk willen wij onze lezers toch graag iets vertellen over onze verwachtingen van het Bitcoin koersverloop in het volgende decennium.

Waar wij goede ervaringen mee hebben is het Stock-to-Flow Model van Plan B. Tot nu toe was dit model een van de meest accurate modellen om de koers van Bitcoin te voorspellen.

De realtime versie van dit model is hier te vinden.

Stock-to-Flow Model van Plan B via Look Into Bitcoin

Bitcoin koers grafiek live

Wil je de Bitcoin (of andere crypto currency) koers grafiek in euro of dollar realtime bekijken? Dan verwijzen we je graag naar onze andere blog: Crypto currency koers

Zelf aan de slag met Bitcoin en cryptomunten?

Wil je zelf aan de slag met Bitcoin en cryptomunten? Dan hebben wij een mooie aanbieding voor je. AllesOverCrypto heeft nu een gratis online cursus waarin je leert hoe je begint met Bitcoin & cryptomunten. Zelfs zonder kennis, ervaring of kapitaal.

En ze onthullen welke ‘sleeping giant’ ze hebben ontdekt die de potentie heeft om meer dan 100x in waarde te stijgen! Heb je interesse in deze gratis online cursus? Bekijk dan de onderstaande aanbieding.

Gratis online Bitcoin & cryptomunten cursus

Zo begin je met Bitcoin & cryptomunten. Zelfs zonder kennis, ervaring of kapitaal. Je leert het in deze gratis online cursus van AllesOverCrypto.

PS: Heb je ervaring met dit onderwerp of heb je nog vragen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Over de auteur

Michel

Hi! Ik ben Michel. Al 5+ jaar succesvol online ondernemer, investeerder & vastgoedbelegger.

Middels de blogs van InternetGeldboom.nl deel ik graag mijn kennis. Om je te helpen met het opstarten of verder opschalen van jouw online business.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op of plan een call met mij in. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de "Over ons" pagina.


Tags

Bitcoin, Bitcoin koers, Bitcoin koers Euro realtime, Bitcoin koers grafiek, Bitcoin koers grafiek 10 jaar, Bitcoin koers grafiek live, Bitcoin koers historie grafiek, Koers Bitcoin cash Euro


Ook interessant voor jou:

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >