juli 29

Crypto currency – Betekenis en top 10

0  Reacties

Crypto currency golden and silver

Crypto, we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Maar weet je ook wat het inhoudt en wat je er mee kan?

Vaak merken we dat mensen om ons heen dat crypto currency nog een vaag begrip is. Een ‘ver-van-mijn-bed-show’. En dat terwijl crypto valuta zoveel kansen en mogelijkheden tot online geld verdienen biedt.

Hoogste tijd voor een duidelijke uitleg; crypto valuta voor dummies.

Cryptocurrency uitgelegd

First things first; laten we starten bij wat crypto currency precies is en hoe het is ontstaan.

Cryptocurrency is hetzelfde als cryptovaluta. Het zijn digitale munten die een alternatief vormen voor tastbare valuta zoals de dollar en de euro.

Het grote verschil tussen betalen met crypto in plaats van dollars of euro’s, is dat er bij crypto geen tussenkomst van een financiële instelling zoals een bank aan te pas komt. Crypto currency bewaar je in een digitale portemonnee, die ook wel wallet wordt genoemd.

Crypto currency & blockchain

Transacties die worden uitgevoerd in crypto valuta maken gebruik van een zogenoemde blockchain.

Zonder al te veel uit te wijden over deze technologie (we zouden een compleet blog kunnen wijden aan deze uitvinding!) is een blockchain een systeem waarin gegevens, waaronder transacties, worden opgeslagen in verschillende blokken.

Drie redenen waarom de blockchain-technologie zo revolutionair is, is omdat deze:

  1. Onafhankelijk biedt; de tussenkomst van een financiële instelling zoals een bank of een notaris is overbodig.
  2. Transparantie biedt; het blockchain is in feite een groot logboek waarin alle transacties en overdrachten worden bijgehouden. Doordat de blockchain een openbare database is, is het een transparant systeem waarin frauduleuze transacties snel worden opgemerkt.
  3. Breed toepasbaar is; met een blockchain kun je naast crypto-transacties nog veel meer aan elkaar overdragen. Denk aan aandelen of zelfs huizen. Zo lang er maar goede afspraken worden gemaakt over waar een token precies voor staat, is deze over te dragen via een blockchain.

Populairste crypto valuta

In de cryptowereld wordt vaak en graag gespeculeerd welke valuta een digitale vlucht zullen nemen. Zeker weten welke cryptomunt winst gaat opleveren weet niemand.

Maar wat we wél weten is dat nu (juli 2022) een heel goed moment is om je eerste stappen in de cryptowereld te gaan zetten. Of om je cryptohandel op te schalen. De koers van Bitcoin en andere crypto currency staat momenteel erg laag, waardoor je veel voor weinig kunt kopen.

Een analyse starten welke crypto interessant is om te kopen? Lees dan dit blog.

Man laat verschillende crypto munten in zijn handen zien

1. Bitcoin (BTC)

De koning onder de crypto currency is de Bitcoin. Toen Satoshi Nakamoto deze digitale munt in 2009 lanceerde, was crypto geboren. Bitcoin is een breed geaccepteerde digitale munt en wordt gezien als een van de beste lange-termijn-investeringen in vergelijking met andere crypto valuta.

Speculeren over de toekomst van Bitcoin? <img decoding=Bekijk de koersgrafiek van de afgelopen 10 jaar.

2. Ethereum (ETH)

In een top-zoveel-lijstje is Ethereum na Bitcoin altijd de gedoodverfde nummer twee. Toch heeft Ethereum meer voordelen dan Bitcoin. Zo kunnen de transfers van Ethereum sneller worden uitgevoerd dan die van Bitcoin en kan de blockchain van deze crypto currency meer transacties aan.

Daarnaast was Ethereum de eerste blockchain die ‘smart contracts’ aanbood. Dit is een veilige manier van digitale overeenkomsten afsluiten, zonder dat hiervoor een wederzijdse vertrouwensband opgebouwd dient te worden.

3. Litecoin (LTC)

Litecoin bestaat al sinds 2012 en mag zich daarmee een klassieker noemen in de wereld van crypto currencies.

Litecoin lijkt veel op Bitcoin, met als verschil dat het betalingen sneller en goedkoper wil laten plaatsenvinden dan de nummer één van de lijst. Er zijn al diverse bedrijven die Litecoin accepteren als betaalmiddel, wat aangeeft dat deze cryptocurrency goed in de markt ligt.

4. Binance Coin (BNB)

Deze crypto currency dankt zijn naam aan de cryptocurrency beurs Binance. In een relatief korte tijd groeide Binance uit tot een van de grootste en populairste cryptobeurzen ter wereld. En die stormachtige groei zagen we ook terug in de koers van de Binance Coin.

De lage transactiekosten maken Binance Coin een gewillige cryptomunt. Bovendien “verbrandt” Binance eens per kwartaal een percentage van de BNB munten die zij in bezit hebben, waardoor het aanbod kleiner wordt en de prijs stijgt.

5. Cardano (ADA)

De crypto currency Cardano is hard in opkomst, maar ook nog volop in ontwikkeling.

In 2022 staan er veel projecten op de planning, waaronder het verbeteren van smarts contracts, de schaalbaarheid en besluitvormingen. Door het aanbieden van smart contracts gaat Cardano de strijd aan met onder meer Ethereum.

6. Solana (SOL)

Het blockchainproject achter de crypto currency Solana mag met recht ‘next level’ worden genoemd.

Men zet namelijk in op zo’n 60.000 transacties per seconde. Een absoluut indrukwekkend getal als je bedenkt dat Bitcoin zo’n 7 en Ethereum zo’n 15 transacties per seconde kan verwerken. Dit in combinatie met lage transactiekosten maakt Solana met name aantrekkelijk voor wie handelt in NFT’s.

7. Polkadot (DOT)

Gelanceerd in 2020 is Polkadot een van de nieuwste cryptomunten. Het bijzondere aan deze crypto currency is dat deze crypto valuta meerdere blockchains heeft. Dit maakt het netwerk schaalbaar en uiterst flexibel.

8. Ripple (XRP)

Om internationale betalingen sneller, goedkoper en transparanter te laten verlopen ontwikkelde Ripple de crypto currency XRP. Deze crypto valuta wordt vaak ingezet als brug-valuta, bijvoorbeeld om snel van dollars euro’s te maken.

Ripple zet banken niet buiten spel, maar gaat juist de samenwerking aan met financiële instellingen als deze. Enkele grote partijen die een partnership met Ripple zijn aangegaan zijn American Express en Bank of America.

9. Chainlink (LINK)

De missie van het bedrijf achter het crypto currency project Chainlnk is om smart contracts beschikbaar te maken voor iedereen. Een unique selling point van Chainlink is dat real-world data (die dus niet beschikbaar is op een blockchain) kunnen worden verwerkt in smart contracts door middel van een oracle.

10. Dogecoin (DOGE)

Een munt die begon als grap, maar inmiddels toch al bijna 8 jaar meegaat. Dogecoin wordt al jaren op rij dood verklaard, maar weet toch elke keer weer te verrassen. Dat komt vooral door de cultverhalen en bekende namen als Elon Musk en Snoop Dogg die aan de munt kleven.

Feit is dat de koers van Dogecoin enorm fluctueert; dat biedt kansen, maar ook risico’s.

Verschillende populaire crypto logo's

Beginnen met crypto currency / starten met crypto

Na het lezen van dit blog weet je in een notendop wat crypto currency is en welke populaire munten er te krijgen zijn.

Meer tips over waar, wanneer en welke crypto currency je moet kopen, vind je in dit blog.

Daarnaast raden we beginnende cryptohandelaren en een ieder die wil starten met crypto aan om een crypto cursus te volgen. Enerzijds omdat je dan alle informatie onder één betrouwbaar dak vindt, anderzijds omdat je snel de fijne kneepjes en handige weetjes van het vak leert.

De top 5 beste crypto cursus van Nederland (mét gratis crypto cursus demo’s!) vind je natuurlijk ook op InternetGeldboom.nl.

PS: Heb je ervaring met dit onderwerp of heb je nog vragen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Over de auteur

Michel

Hi! Ik ben Michel. Al 5+ jaar succesvol online ondernemer, investeerder & vastgoedbelegger.

Middels de blogs van InternetGeldboom.nl deel ik graag mijn kennis. Om je te helpen met het opstarten of verder opschalen van jouw online business.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op of plan een call met mij in. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de "Over ons" pagina.


Tags

Alles leren over crypto, Beginnen met crypto, Beginnen met cryptocurrency, Beste crypto cursus, Bitcoins cursus, Crypto course, Crypto currency, Crypto currency cursus, Crypto currency logos, Crypto cursus, Crypto cursus Nederlands, Crypto cursus voor beginners, Crypto leren traden, Crypto opleiding, Crypto traden leren, Crypto trading cursus, Crypto training, Crypto valuta, Crypto valuta voor dummies, Cryptocurrency cursus, Cryptocurrency uitgelegd, Cursus crypto, Cursus crypto beleggen, Cursus crypto traden, Cursus crypto trading, Cursus cryptocurrency, Cursus daytraden crypto, Cursus traden crypto, Gratis crypto cursus, Leren crypto traden, Leren over crypto, Leren traden crypto, Start met crypto, Starten met crypto, Wat is crypto currency, X10 met crypto


Ook interessant voor jou:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>