januari 6

Crypto currency koers

2  Reacties

Logo's crypto currency koers

Je bent op zoek naar de actuele koers van crypto currency. Waar vind je die koers en wat zie je precies als je de crypto currency koers grafiek bekijkt? InternetGeldboom.nl legt het je in dit blog uit.

Wat is de actuele koers van crypto currency?

De actuele koers van cryptocurrency kun je op verschillende sites vinden. We zetten in dit blog de 5 meest gebruikte websites voor het aflezen van de crypto koers op een rij (in alfabetische volgorde). Deze sites zijn van crypto exchanges.

Crypto exchanges zijn sites waar je ook crypto currencies kan kopen en verkopen.

Crypto koers overzicht

Bitvavo

Bitvavo logo

Bij het koersoverzicht van Bitvavo is het mogelijk om de koersen te bekijken en direct crypto currencies te kopen vanuit het overzicht.

Het koersoverzicht wordt standaard gesorteerd op volume van groot naar klein.

Volume is de totale waarde van een crypto munt dat in een bepaalde tijd is verhandeld.

Deze sortering kun je desgewenst aanpassen. Klik op een crypto valuta om een koersgrafiek te openen en deze af te lezen.

Bitvavo is een populaire Nederlandse crypto exchange die vaak gebruikt wordt voor het kopen en verkopen van crypto valuta.

Bij Bitvavo worden de cryptokoersen in euro weergegeven.

Binance

Binance logo

Het koersoverzicht van Binance wordt standaard gesorteerd op “Market Cap / Marktkapitalisatie”.

Marktkapitalisatie is de totale waarde van een crypto munt.

Binance heeft veel mogelijkheden om het koers overzicht te sorteren of een andere weergave te bekijken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het overzicht te sorteren op prijsverandering (24 uur) of om een weergave te bekijken met grootste veranderingen (in %); Top Movers.

De bijbehorende koersgrafiek opent door op een crypto valuta te klikken. Het is ook mogelijk om de koersen te bekijken en direct crypto currencies te kopen vanuit het overzicht.

Binance is een populaire buitenlandse crypto exchange die vaak gebruikt wordt voor het handelen in crypto valuta.

Bij Binance worden de crypto koersen in dollar weergegeven.

Coinbase

Coinbase logo

Het koersoverzicht van Coinbase wordt standaard gesorteerd op “Market Cap / Marktkapitalisatie”. Deze sortering kun je aanpassen, waarbij er gekozen kan worden voor een weergave per uur, per dag, per week, per maand of per jaar.

Ook deze crypto koersgrafiek opent door een bepaalde crypto valuta aan te klikken. Wil je na het bekijken van de crypto koersen grafiek crypto currencies verhandelen, dan doe je dit eenvoudig vanuit het overzicht.

Bij Coinbase worden de crypto koersen in euro weergegeven.

KuCoin

KuCoin logo

Het koersoverzicht van KuCoin wordt standaard weergegeven in de Engelse taal en dollar als valuta, maar dit kan rechtsboven worden gewijzigd naar de Nederlandse taal in combinatie met euro als valuta. Het overzicht wordt hier vervolgens op aangepast.

Er zijn ook veel mogelijkheden om de sortering aan te passen. Bij KuCoin is het overzicht weergegeven in crypto paren / pairs.

Bij een crypto paar / pair wordt de waarde van een crypto munt gekoppeld aan de waarde van een andere crypto munt.

Evenals bij bovenstaande cryptocurrency websites kun je de standaard sortering desgewenst aanpassen en open je een koersgrafiek eenvoudig door op een crypto valuta te klikken.

Natuurlijk is het bij KuCoin ook mogelijk om crypto currencies te kopen.

LiteBit

LiteBit logo

Het koersoverzicht van LiteBit wordt standaard weergegeven in de Nederlandse taal met euro als valuta.

De sortering kan ook worden aangepast. Een koersgrafiek kan worden geopend door op een crypto valuta te klikken.

Het is ook mogelijk om de koersgrafiek te bekijken en direct crypto currencies te verhandelen door vanuit het overzicht op een regel te klikken.

Hoe lees je de koers grafiek?

Een andere site om de koers van cryptomunten te bekijken is TradingView. Onderstaand een uitleg van de twee meest gebruikte grafieken op deze site (via de Advanced chart / geavanceerde grafiek functie).

Lijngrafiek

Deze lijngrafiek (of line graph) geeft aan wat het koersverloop is geweest van de crypto coin, in dit geval Bitcoin (BTC). Dit is een basis weergave van het koersverloop. Door van periode X, via periode Y, naar periode Z een lijn te tekenen, ontstaat deze lijngrafiek.

afbeelding_crypto_currency_koers_tradingview_line_grafiek

Wil je zien hoe de Bitcoin koers grafiek van 10 jaar er uit ziet? Dan verwijzen we je graag naar onze andere blog: Bitcoin koers grafiek: 10 jaar

Kaarsgrafiek

Een kaarsgrafiek (of candlestick chart) is wat meer geavanceerd, maar geeft ook meer informatie.

afbeelding_crypto_currency_koers_tradingview_candles_grafiek

Wat zijn kaarsen in een grafiek?

Wat kaarsen (of candles) precies zijn, kan het beste worden uitgebeeld via onderstaande afbeelding.

Zowel bij een stijgende koers (bullish candlestick) als bij een dalende koers (bearish candlestick) is er een top en dal. Dit is de hoogste en laagste koers van een crypto coin in een bepaalde periode.

Het verschil is de opening en het slot van een candle. Deze is bij een stijgende koers en een dalende koers omgedraaid. Bij een stijgende koers is de opening het laagste punt en het slot het hoogste punt. Bij een dalende koers is de opening het hoogste punt en het slot het laagste punt.

afbeelding_crypto_currency_koers_tradingview_candles_uitleg

Crypto koers nieuws top 3

Op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Wij hebben deze top 3 samengesteld (in alfabetische volgorde):

  1. BTC Direct
  2. Crypto Insiders
  3. Newsbit

Crypto koers app

Tot slot willen wij jullie graag nog de onderstaande crypto apps als tip meegeven (in alfabetische volgorde):

  • Blockfolio
  • Coin Stats
  • Delta

Zelf aan de slag met Bitcoin en cryptomunten?

Wil je zelf aan de slag met Bitcoin en cryptomunten? Dan hebben wij een mooie aanbieding voor je. AllesOverCrypto heeft nu een gratis online cursus waarin je leert hoe je begint met Bitcoin & cryptomunten. Zelfs zonder kennis, ervaring of kapitaal.

En ze onthullen welke ‘sleeping giant’ ze hebben ontdekt die de potentie heeft om meer dan 100x in waarde te stijgen! Heb je interesse in deze gratis online cursus? Bekijk dan de onderstaande aanbieding.

Gratis online Bitcoin & cryptomunten cursus

Zo begin je met Bitcoin & cryptomunten. Zelfs zonder kennis, ervaring of kapitaal. Je leert het in deze gratis online cursus van AllesOverCrypto.

PS: Heb je ervaring met dit onderwerp of heb je nog vragen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Over de auteur

Michel

Hi! Ik ben Michel. Al 5+ jaar succesvol online ondernemer, investeerder & vastgoedbelegger.

Middels de blogs van InternetGeldboom.nl deel ik graag mijn kennis. Om je te helpen met het opstarten of verder opschalen van jouw online business.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op of plan een call met mij in. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de "Over ons" pagina.


Tags

Crypto coins koers, Crypto currencies koers, Crypto koers, Crypto koers dollar, Crypto koers euro, Crypto koersen grafiek, Crypto valuta koers, Koers cryptomunten


Ook interessant voor jou:

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >