januari 28

Geld verdienen met Instagram

2  Reacties

Instagram logo met tekst

Het is de een zijn verslaving en de ander zijn werk. Instagram. Een populair social media kanaal waar voor iedereen geld mee te verdienen valt. Dus ook als je (nog!) geen influencer bent.

Hoe jij geld kunt verdienen met Instagram, hoeveel volgers je hiervoor nodig hebt en wat je hiervoor moet doen, vertelt InternetGeldboom.nl je in dit blog.

Hoeveel volgers heb ik nodig om geld te verdienen met Instagram?

Voordat we verder ingaan op de hoe-vraag, behandelen we eerst een andere veelgehoorde vraag: hoeveel volgers heb ik nodig om geld te verdienen met Instagram? Het antwoord zal je misschien verrassen. Want al vanaf zo’n duizend volgers kun je prima geld verdienen met Instagram.

Het draait er vooral om hoe actief je volgers zijn. Een account met 1.000 actieve volgers die veel likes geven en reacties achterlaten is voor bedrijven en brands veel interessanter dan een account met 100.000 volgers die weinig betrokken zijn.

Hoe krijg ik meer volgers op Instagram?

Hoe meer volgers je op Instagram hebt, hoe meer geld je met dit medium kunt verdienen. Maar, zoals hierboven gezegd draait het niet alleen om de aantallen. Je bent op zoek naar volgers die in je doelgroep passen en actief betrokken zijn bij jouw account. Kwaliteit volgers dus.

Hoe je deze kwaliteit volgers krijgt en aan je bindt, nou zo:

 • Plaats relevante content voor je doelgroep
 • Post regelmatig een bericht (liefst 1 per dag, maar minimaal 3 per week) en gebruik hierbij relevante, veelgebruikte hashtags
 • Speel waar mogelijk in op trending topics en hashtags
 • Volg accounts in dezelfde doelgroep
 • Wees actief en betrokken; like en reageer zowel op berichten op je eigen account als op berichten van soortgelijke accounts
 • Re-post relevante berichten van grote Instagramaccounts en tag hen hierin

Tip: volgers kopen? Slecht idee! Aan nepvolgers heb je niets; ze liken niet, reageren niet en producten kopen doen ze al helemaal niet. Sterker nog, het kan je een penalty opleveren waardoor relevante volgers je content niet meer zien en je organische bereik daalt.

Instagram logo met kleur

Manieren om geld te verdienen met Instagram

Wanneer je geld wilt gaan verdienen met Instagram zijn daar meerdere mogelijkheden voor. De bekendste manier is om als social influencer aan de slag te gaan. Een andere manier die veel in opkomst is, is affiliate marketing. We zetten de 3 populairste manieren om geld te verdienen met Instagram op een rijtje:

1. Affiliate Marketing op Instagram

Het concept van Affiliate Marketing is eenvoudig en daardoor een populaire manier om geld te verdienen op Instagram of internet in het algemeen.

Jij promoot in een post of story een product (bijvoorbeeld van Bol.com) en als een volger op jouw linkje klikt en het product koopt, krijg jij daar een commissie over. Zorg er uiteraard wel voor dat de producten passen bij jouw doelgroep.

Wat wij als groot voordeel ervaren bij Affiliate Marketing is dat je niet actief bedrijven hoeft te benaderen om hun producten of diensten te kunnen promoten.

Grote bedrijven als Bol.Com, Wehkamp, Coolblue en Amazon hebben hun eigen affiliate programma waarbij je je kunt aansluiten. Anderen hebben heen eigen programma, maar zijn aangesloten bij een affiliate netwerk.

Ga je met affiliate marketing aan de slag, dan kunnen wij je de netwerken PayPro, TradeTracker en Daisycon zeker aanraden.

Op PayPro vind je voornamelijk online producten en cursussen net hoge commissiepercentages. Op Daisycon en TradeTracker vind je meer tastbare producten. Enkele bedrijven die hierbij zijn aangesloten zijn FonQ, Hema, Xenos en TUI.

Je hebt je volgers en je product. Hoe krijg je deze twee nu bij elkaar. Daarvoor is een beetje creativiteit nodig. Op Instagram kun je namelijk geen directe link plaatsen. Post jouw unieke affiliate link daarom op een van de volgende manieren:

 • Link in bio: de meest gebruikte manier en bij denk ik iedereen bekend. Wil je meerdere producten promoten, link dan door naar een verzamelpagina waarvandaan je verder linkt.
 • Vermeld de link als tekst in de foto. Zorg hierbij voor een korte, eenvoudige link omdat deze moet worden overgetypt.
 • Heb je een Business-account of ben je (hoera!) de 10.000 volgers gepasseerd? Dan kun je in je Instagram stories eenvoudig een link plaatsen als swipe up.

Wil je weten hoe je naast Instagram ook geld kunt verdienen met Affiliate Marketing?

InternetSuccesGids.nl geeft nu korting op de cursus 'Affiliate Marketing Revolutie' (AMR).


Je leert om met 1-2 uur 'werk' per dag minimaal 10K per maand te verdienen!

2. Promoten van eigen producten en/of diensten

Jij blinkt vast uit in jouw niche. Misschien heb je een eigen kledinglijn, ontwerp je websites of heb je een e-book of cursus over vastgoed geschreven. Als dat het geval is kun je Instagram ook gebruiken voor het promoten van je eigen producten of diensten.

Doordat jouw account een groot aantal kwaliteit volgers kent, inspireer en adverteer je op door middel van posts en stories zeer gericht, wat doorgaans goede resultaten oplevert.

Een andere manier om je eigen producten te promoten via Instagram is met Instagram Shopping. Het voordeel hiervan is dat ook mensen die je nog niet volgen deze advertentie te zien krijgen wanneer ze naar een bepaald product zoeken.

Noot: voor Instagram Shopping heb je wel een business-account nodig dat gekoppeld is aan een Facebookpagina.

Stapel 3d Instagram logo's

3. Ontwikkel je als influencer

De derde en laatste manier om geld te verdienen met Instagram is om als influencer gesponsorde berichten, oftewel branded posts, te plaatsen. Hiervoor heb je natuurlijk wel een grote groep betrokken volgers nodig. Dit bereik je met een flinke dosis inspanning, enthousiasme en betrokkenheid.

Logischerwijs kun je meer geld verdienen als je meer (actieve) volgers hebt. Reken per gesponsorde post op zo’n € 25 à € 50 als je drieduizend tot vijfduizend volgers hebt.

Tips & tricks voor de startende influencer

 • Ben je nog niet zo bekend, dan komen de deals je niet aanwaaien. Je kunt bedrijven uiteraard zelf benaderen, maar neem ook zeker een kijkje op influencer netwerken. De meest handige en eenvoudige manier om opdrachten te vinden die passen bij jou en je doelgroep.
 • Promoot alleen diensten en producten die aansluiten bij jouw doelgroep.
 • Promoot op een natuurlijke manier, DUS GA NIET SCHREEUWEN.

Aan de slag!

Je hebt het gelezen: wil je geld verdienen met Instagram, dan gaat dat niet over één nacht ijs. Enthousiasme en betrokkenheid zijn vereisten. Maar het leuke is dat je jouw specialiteit of passie kunt promoten op een laagdrempelige manier. Door middel van tekst, foto’s en video’s (reels).

Reels zijn video’s van 15 seconden.

Succes!

Gratis social media marketing training

'Hoe Jij €10k+ p/m Kan Verdienen Door Simpele Kleine Ads Voor Bedrijven Uit Je Buurt Te Runnen'

PS: Heb je ervaring met dit onderwerp of heb je nog vragen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Over de auteur

Michel

Hi! Ik ben Michel. Al 5+ jaar succesvol online ondernemer, investeerder & vastgoedbelegger.

Middels de blogs van InternetGeldboom.nl deel ik graag mijn kennis. Om je te helpen met het opstarten of verder opschalen van jouw online business.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op of plan een call met mij in. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de "Over ons" pagina.


Tags

Geld verdienen Instagram, Geld verdienen met Instagram, Geld verdienen met Instagram hoeveel volgers, Geld verdienen op Instagram, Geld verdienen via Instagram, Hoe geld te verdienen met Instagram, Hoe geld verdienen met Instagram, Hoe kan je geld verdienen met Instagram, Hoe kan je geld verdienen op Instagram, Kan je geld verdienen met Instagram, Wanneer kan je geld verdienen met Instagram


Ook interessant voor jou:

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >