maart 11

Geld verdienen met TikTok

0  Reacties

TikTok logo

TikTok is, vooral onder jongeren, razend populair. En als iets een hype is, dan valt er geld mee te verdienen. Zo ook met TikTok. In dit blog leggen we je graag duidelijk uit hoe je geld kunt verdienen met TikTok.

Wat is TikTok

TikTok bestaat sinds 2017 en is een platform waar sociale media en muziek worden gecombineerd. In eerste instantie draaide TikTok om korte filmpjes van maximaal 15 seconden.

Om de strijd met videoplatforms als Instagram, YouTube en Snapchat aan te gaan, heeft TikTok de maximale lengte van een video al een aantal keer verlengd, waardoor een TikTokfilmpje nu 10 minuten kan duren.

Overigens zegt TikTok zelf dat dit niet vanwege de concurrentie is, maar om gebruikers meer mogelijkheden aan te bieden.

Waar in het begin de focus lag op het maken van filmpjes vol dansmoves, zangkunsten of playbackskills, zie je nu ook allerlei andere grappige filmpjes op de website en in de app van TikTok verschijnen. Om je filmpje nog aantrekkelijker te maken kun je deze na opname nog bewerken met filters en effecten.

Leuk weetje: TikTok is wereldwijd ruim drie miljard keer gedownload. Actieve gebruikers zijn gemiddeld 52 minuten per dag online op TikTok.

Bekend worden op TikTok

Bovenstaand wist je misschien al, jij bent op zoek naar manieren om met TikTok geld te verdienen.

Stap 1, 2, 3 (en nog heel veel stappen daarna) is posten, posten en nog eens posten. Om geld te verdienen met TikTok heb je namelijk een grote fanbase nodig. We hebben het niet over 500 of 1000 volgers, maar minimaal 10.000 kwalitatief goede volgers.

Met kwalitatief goed bedoelen we dat de volgers je video liken en het liefst ook een reactie plaatsen en/of je post delen. Het opbouwen van een groep trouwe volgers kost tijd. Je zult zo veel mogelijk, het liefst dagelijks, een nieuwe video moeten uploaden.

Uiteraard is naast de frequentie van uploaden ook de inhoud van je video’s belangrijk. Zet jezelf als persoonlijk merk neer. Ben jij een echte keukenprins of -prinses, maak dan hippe kookfilmpjes. Is make-up meer je ding, zet jezelf dan weg als beautyvlogger.

En zo zijn er nog veel meer onderwerpen te verzinnen waarmee jij uit de massa kunt springen.

Tip: zoek de interactie op met andere TikTokkers en ga samenwerkingen aan met bekende TikTokkers (in wording). Op deze manier vergroot je je bereik en zal het aantal volgers sneller groeien.

TikTok logo op ballen

Geld verdienen met TikTok

Je hebt een hoop tijd, energie en passie gestopt met bekend worden op TikTok. Nu kun je geld gaan verdienen! Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Eén en ander hangt ook af van hoe jij je op TikTok als merk hebt weggezet. We zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje:

Geld verdienen via live streams

Heb je genoeg volgers dan kun je geld verdienen door op TikTok een livestream te starten. Deze manier zal je echter niet veel geld opleveren, omdat je afhankelijk bent van donaties van volgers. Persoonlijk zijn wij geen fan van deze manier van geld verdienen met Tik Tok.

Verkopen van eigen producten/diensten

Misschien heb jij een trouwe schare volgers aan je verbonden door handwerkfilmpjes. Je maakt bijvoorbeeld van oude jeans tassen. Dan kun je deze producten door middel van TikTok-filmpjes promoten en verkopen.

Sponsered Content

Dit is ook een manier van producten promoten, met als verschil dat dit niet je eigen producten zijn, maar die van een ander. Een sponsordeal dus. Je krijgt van een bedrijf gratis producten of een bepaald bedrag en in ruil daarvoor promoot jij deze producten in je filmpje(s).

We willen je wel als tip meegeven dat je kritisch moet kijken naar welke deal je aangaat. Promoot alleen producten die binnen jouw doelgroep en TikTok-account passen. Je wil namelijk geen volgers verliezen door niet gerelateerde sponsered content te plaatsen.

Affiliate Marketing

Er is nog een andere manier op producten van een ander te promoten en hiermee geld te verdienen. Dat is namelijk door middel van Affiliate Marketing. In dit geval krijg je een commissie voor producten of diensten die via jouw website verkocht zijn.

Stel: je bent een echte wereldreiziger en vergaart bekendheid door middel van toffe reisvideo’s. Na een weekendje Parijs plaats je hierover een video op TikTok waarin je doorverwijst naar je reisblog. Op je blog plaats je onder je reisartikel een link naar het hotel dat je geboekt hebt via TUI Nederland.

Boekt iemand het hotel via jouw link, dan ontvang jij een commissie. Grote concerns als Amazon en Bol.com hebben eigen affiliateprogramma’s, waardoor promoten van hun producten heel eenvoudig is.

TikTok logo op telefoon

Hoeveel geld verdien je met TikTok

Benieuwd hoeveel de populairste TikTokkers verdienen? Hou je vast! Onlangs (januari 2022) publiceerde het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes een lijstje met de best verdiende TikTokkers wereldwijd. Een lijst met duizelingwekkende bedragen:

  1. Charli d’Amelio – $17.5M (133M volgers)
  2. Dixie d’Amelio – $10M (57M volgers)
  3. Addison Rae – $8.5M (86M volgers)
  4. Bella Poarch – $5 (87M volgers)
  5. Josh Richards – $5 (26M volgers)

Nog meer manieren om geld te verdienen met social media

Eerder schreven we al het blog ‘Geld verdienen met Instagram’. En binnenkort gaan we je ook alles vertellen over geld verdienen via andere social media kanalen zoals Facebook en YouTube.

Daarnaast willen we je nog onze ultieme online-geld-verdien-tip meegeven: affiliate marketing. Een veel eenvoudigere manier om online geld te verdienen dan via TikTok.

Wie hier gepassioneerd en duidelijk over kan vertellen is Jacko Meijaard, eigenaar van o.a. InternetSuccesGids.nl. Leer alles over deze manier van een passief inkomen generen met zijn cursus Affiliate Marketing Revolutie. Een aanrader!

Wil je eenvoudig online geld verdienen?

InternetSuccesGids.nl geeft nu korting op de cursus 'Affiliate Marketing Revolutie' (AMR).


Je leert om met 1-2 uur 'werk' per dag minimaal 10K per maand te verdienen!

PS: Heb je ervaring met dit onderwerp of heb je nog vragen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Over de auteur

Michel

Hi! Ik ben Michel. Al 5+ jaar succesvol online ondernemer, investeerder & vastgoedbelegger.

Middels de blogs van InternetGeldboom.nl deel ik graag mijn kennis. Om je te helpen met het opstarten of verder opschalen van jouw online business.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op of plan een call met mij in. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de "Over ons" pagina.


Tags

Geld verdienen met Tik Tok, Geld verdienen met TikTok, Geld verdienen TikTok, Hoe geld verdienen met TikTok, Hoe kan je geld verdienen met TikTok, Hoe verdien je geld met TikTok, Hoeveel geld verdien je met TikTok, Hoeveel verdien je met TikTok, TikTok geld verdienen, Vanaf hoeveel volgers op TikTok verdien je geld


Ook interessant voor jou:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>