april 1

Geld verdienen met YouTube

0  Reacties

YouTube logo

Geld verdienen met YouTube, hoe werkt dat nu precies? In dit blog vertellen we op welke manieren je geld kunt verdienen met dit populaire platform. Lees, begin & cash!

Iedereen kent YouTube. Dat blijkt wel uit de enorme aantallen bezoekers dat dit platform draait. Per maand heeft YouTube ca. 2 miljard ingelogde gebruikers.

En dat iedereen een graantje mee wil pikken van deze bezoekersaantallen zie je terug in het aantal video’s dat per dag wordt geüpload naar dit platform; zo’n 300.000 per dag!

Ook van plan om een mooi zakcentje bij te verdienen met YouTube? Wij geven je 6 manieren om geld te verdienen met You Tube.

Geld verdienen met YouTube – de voorbereiding

Wat is jouw doelgroep?

Zoals met alles: een goede voorbereiding is de key. Voordat je start met een YouTube-kanaal is het belangrijk om na te denken over wat soort video’s je wil gaan delen. Natuurlijk wil je opvallen in die 300.000 uploads per dag. Waar blink jij in uit? Wat is jouw passie of expertise?

Je kunt kiezen voor educatieve video’s waarin je de kijkers alles vertelt over fotografie, een gezonde levensstijl of financiën. Een andere, meer populaire vorm van content is vloggen.

Je neemt de kijker mee in je dagelijkse leven zoals bijvoorbeeld Enzo Knol en Monica Geuze dat doen. Hierbij is het belangrijk dat je vlogs interessant genoeg zijn voor de kijker.

Wat heb je nodig?

Het spreekt eigenlijk voor zich en je kent dit vast ook uit eigen ervaring: het aantrekken en behouden van kijkers start met kwalitatief goede video’s. Zorg dat je hiervoor het juiste materiaal in huis hebt. Bol.com heeft hier hele fijne top 10-lijstjes voor:

Last but not least heb je natuurlijk ook een YouTube kanaal nodig. Het aanmaken daarvan doe je zo:

 1. Log in bij YouTube
 2. Klik op je profielfoto
 3. Klik op Je kanaal
 4. Klik op Kanaal maken

Vrouw met YouTube logo

6 manieren om geld te verdienen met YouTube

1. Advertenties

Het plaatsen of eigenlijk accepteren van advertenties in jouw video’s is de meest voorkomende manier van geld verdienen met you tube. Bedrijven betalen YouTube geld om hun advertenties te plaatsen. Een deel van dit advertentiegeld ontvang jij wanneer een bezoeker de advertentie via jouw kanaal ziet of doorklikt.

Je hebt advertentiebanners die onder of naast je video verschijnen en reclamefilmpjes die voor, tijdens of na jouw YouTube video worden afgespeeld.

Om geld te verdienen met advertenties via YouTube moet je YouTube-partner worden. Dit doe je door in je account de functie ‘inkomsten genereren’ aan te zetten.

Houd er rekening mee dat aan een partnership met YouTube enkele regels zijn verbonden. Zo mag je geen muziek, beelden of andere content gebruiken waaraan copyright is verbonden. Uiteraard mag je video ook geen geweld, schokkende beelden of een andere vorm van advertentieonvriendelijke content bevatten.

Om het advertentiegeld daadwerkelijk op je bankrekening gestort te krijgen, dien je in het bezit te zijn van een Google AdSense account.

2. Affiliate marketing

Een tweede manier om geld te verdienen met YouTube is met affiliate marketing. Misschien heb je hier al wel eens wat over gelezen in onze andere blogs.

In het kort houdt affiliate marketing in dat je producten of diensten van een ander aanprijst. Dit doe je door affiliate links te plaatsen. Wanneer een kijker op deze link klikt en vervolgens het product of de dienst koopt, ontvang jij een commissie.

Affiliate marketing is een hele mooie manier om een passief inkomen te genereren. Niet alleen via YouTube, maar bijvoorbeeld ook via je website en andere social media platformen. Meer weten? Wij kunnen de Affiliate Marketing cursus van Internet Succes Gids meer dan aanbevelen!

Wil je eenvoudig online geld verdienen?

InternetSuccesGids.nl geeft nu korting op de cursus 'Affiliate Marketing Revolutie' (AMR).


Je leert om met 1-2 uur 'werk' per dag minimaal 10K per maand te verdienen!

3. Gesponsorde video’s

Heb je een trouwe fanbase van abonnees opgebouwd? Grote kans dat externe partijen dan graag een samenwerking met je aangaan. Een mooie kans voor jou om nog verder door te groeien. Waar bedrijven vroeger vooral focuste op kwantiteit ligt de nadruk nu op kwaliteit.

Je hebt misschien geen 10.000 abonnees, maar wel 2.000 abonnees die perfect passen in hun doelgroep. In ruil voor promotie van producten of diensten van bedrijven, kun je gratis producten of een vergoeding ontvangen. Kies wel altijd voor bedrijven die passen bij jouw kanaal. Je wil immers geen volgers verliezen.

4. Merchandise

Merchandise is de ‘next level’ van geld verdienen met YouTube. YouTubers met veel volgers brengen vaak en graag hun eigen merkproducten uit. Denk aan kleding, petten, sieraden en allerlei andere accessoires en gadgets. Onderschat niet de moeite, tijd en kosten die productie en distributie met zich meebrengen.

5. Donaties / Crowdfunding

Als YouTuber kun je ook geld verdienen door middel van donaties. Via bijvoorbeeld het platform Patreon kunnen kijkers een maandelijks bedrag doneren voor jouw video’s. De hoogte van dit bedrag ligt meestal tussen de één en tien euro per maand.

Niet verplicht, maar wel chique én engagement-verhogend: bedenk een (creatieve) manier om je donateurs te bedanken. Bijvoorbeeld door hun naam te noemen op je YouTube kanaal of de naam van elke donateur een plekje te geven op de reiskoffer die je gebruikt voor je reisblogs en -vlogs.

6. YouTube Paid Memberships

Een andere, vergelijkbare manier van doneren is via YouTube Paid Memberships. In dit geval betalen kijkers om (een deel van) jouw video’s te mogen zien. Denk aan exclusief materiaal, maar ook eerdere toegang tot video’s.

Wil je werken met dit verdienmodel dan is het goed om te weten dat de ondergrens voor deze functie op 100.000 abonnees ligt.

YouTube logo met verf

Hoeveel geld kun je verdienen met YouTube

Met You Tube valt veel geld te verdienen. Hoeveel geld je met dit platform in het laatje brengt hangt van veel factoren af. Zoals van het aantal abonnees, het aantal views en welk verdienmodel je toepast. Een overzichtje:

 • inkomsten YouTube advertenties: gemiddeld verdien je met deze methode twee euro per 1000 views. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het onderwerp van de advertenties, het aantal kijkers en het aantal kliks op de advertentie.

  Even ter info, YouTube betaalt pas uit wanneer je 70 euro aan advertentiegeld hebt verdiend.
 • inkomsten YouTube affiliate marketing: het is moeilijk om aan dit verdienmodel een prijskaartje te hangen. De commissiebedragen lopen namelijk zeer uiteen (van een paar tientjes tot een paar honderd euro) en zijn afhankelijk van de producten / diensten die je aanprijst.
 • inkomsten sponsors: nog zo’n verdienmodel waar we eigenlijk geen prijskaartje op kunnen plakken. Ben je nog maar net begonnen dan kunnen wat gratis producten al heel aantrekkelijk zijn, terwijl bekende YouTubers hun handtekening zetten onder een contract van 100.000 euro.

  Alles hangt af van het aantal abonnees op je YouTube account, de views die je binnensleept én of (een groot deel van) je achterban tot een specifieke doelgroep behoort.

Aan de slag!

Speciale aanbieding – tijdelijke kortingscode

In samenwerking met de YouTube Cash Cow Academy van Jelline Brands mag InternetGeldboom.nl je nu een speciale kortingscode aanbieden.

Bekijk de onderstaande aanbieding en gebruik onze tijdelijke kortingscode IG200 bij het afrekenen en krijg direct 200,00 euro korting op de cursus.

YouTube Cash Cow Academy cursus tijdelijk met korting

Leer hoe je een YouTube-kanaal maakt, laat groeien en inkomsten genereert.

Mensen die je niet kent zullen je video's bekijken en jij wordt ervoor betaald. Klinkt geweldig, toch?


Gebruik bij het afrekenen onze speciale kortingscode IG200 voor 200 euro korting.

PS: Heb je ervaring met dit onderwerp of heb je nog vragen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Over de auteur

Michel

Hi! Ik ben Michel. Al 5+ jaar succesvol online ondernemer, investeerder & vastgoedbelegger.

Middels de blogs van InternetGeldboom.nl deel ik graag mijn kennis. Om je te helpen met het opstarten of verder opschalen van jouw online business.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op of plan een call met mij in. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de "Over ons" pagina.


Tags

Cash Cow Academy, Cash Cow Academy cursus, Cash Cow Academy Jelline Brands, Cash Cow Academy training, Cursus Cash Cow Academy, Cursus YouTube, Een passief inkomen YouTube, Geld verdienen met You Tube, Geld verdienen met YouTube, Geld verdienen met YouTube kanaal, Geld verdienen YouTube, Hoe geld verdienen met YouTube, Hoe verdien je geld met YouTube, Hoeveel geld verdien je met YouTube, Hoeveel verdien je met YouTube, Jelline Brands, Jelline Brands Cash Cow Academy, Passief inkomen YouTube, Training Cash Cow Academy, Training YouTube, YouTube cursus, YouTube geld verdienen, YouTube training


Ook interessant voor jou:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>