april 8

Met affiliate marketing beginnen

0  Reacties

Affiliate marketing schema

Affiliate marketing, wij kunnen er uren over vertellen. Steeds meer digitale ondernemers kiezen voor dit lucratieve verdienmodel.

In dit blog vertellen we je in een notendop wat affiliate marketing precies is, waarom het zo aantrekkelijk is en hoe je met affiliate marketing kunt beginnen.

Affiliate marketing voor dummies dus!

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing. Dit verdienmodel is meer en meer in opkomst en een goede keus wanneer je op zoek bent naar een manier om een passief inkomen te genereren.

Affiliate marketing houdt kortgezegd in dat je reclame maakt voor producten of diensten van een derden. In ruil voor deze promotie ontvang jij bij verkoop een commissie.

Hoe werkt affiliate marketing?

Affiliate marketing links

Om te registreren hoeveel klanten hun producten of diensten via jou hebben gekocht, wordt er door bedrijven gebruikgemaakt van affiliate links. Deze link bevat een unieke code die aan jouw website of platform is gekoppeld.

Op deze manier kan heel precies worden gemeten hoeveel klanten er via jouw advertentie of aanbeveling zijn binnengekomen.

Affiliate marketing programma’s en netwerken

Het verkrijgen van zo’n affiliate link gaat tegenwoordig heel eenvoudig. Grote webshops en bedrijven als Bol.com, Coolblue en Amazon hebben hun eigen affiliate programma. Door je hier aan te melden als affiliate marketeer word je eigenlijk een soort partner en ontvang je een unieke affiliate link.

Naast grote bedrijven die hun eigen affiliate programma hebben zijn er ook overkoepelende affiliate netwerken. Een affiliate netwerk kun je zien als een schakel tussen de adverteerder en jou als affiliate marketeer.

Een aantal veelgebruikte Nederlandse affiliate netwerken waar wij goede ervaring mee hebben zijn o.a. Paypro.nl, Daisycon.com, TradeTracker en Awin.com.

Affiliate marketing team

Alle voordelen van affiliate marketing

Wat maakt affiliate marketing nu zo populair? Dit komt omdat er voor jou als beginnend ondernemer veel voordelen en maar weinig nadelen aan vast kleven. Welke dat zijn zetten we graag even voor je op een rijtje:

Lage opstartkosten

Kosten voor het ontwikkelen van een product en huur van een bedrijfspand, het is allemaal niet nodig wanneer je ervoor kiest om met affiliate marketing te beginnen. Laten we zeggen dat je een startkapitaal nodig hebt van een paar tientjes voor bijvoorbeeld een website.

Dat klinkt aantrekkelijk, niet? De belangrijkste investering bij affiliate marketing is niet geld, maar tijd en energie.

Veel vrijheid

Werken waar en wanneer je maar wilt. Ook dat is één van de voordelen die affiliate marketing met zich meebrengt. Hierdoor is affiliate marketing beginnen naast je huidige baan een prima optie. Met een half uur tot uurtje per dag bouw je al snel een mooie affiliate website op.

Daarnaast kun je ook zelf bepalen welke producten of diensten je aan de man wilt brengen.
Kies wel altijd voor producten die aansluiten bij jouw niche, ook al is de commissie van een bepaald product nóg zo aantrekkelijk. <img decoding=Makkelijk vinden van adverteerders

Waar je vroeger bij bedrijven moest aankloppen om een advertentiedeal te sluiten gaat dat tegenwoordig veel makkelijker.

Hierboven vertelden we je al dat er vele affiliate programma’s en affiliate netwerken bestaan waar adverteerders hun aanbod op zetten. Voor vrijwel elke doelgroep of niche zijn er wel producten voorhanden die jij kunt promoten. Meld je aan en je kunt aan de slag.

Geen klantenservice

Een ander voordeel is dat affiliate marketing geen klantensupport met zich meebrengt. Een klant heeft via jouw promotie een product of dienst gekocht, maar de adverteerder is de leverancier. Je hoeft dus geen producten naar het postkantoor te brengen, facturen te versturen of vragen over de producten te beantwoorden.

Passief inkomen

Slapend rijk worden. Daar dromen we denk ik allemaal van. Met affiliate marketing kan dat. Want de uren die jij in je content steekt, betalen zich uit in de toekomst. Het grote werk zit hem in het begin. Heb je eenmaal een goed lopende affiliate site, dan zal de tijd die je erin moet steken om winstgevend te zijn steeds minder worden.

Dit is meteen ook het grootste en meest unieke voordeel wanneer je kiest om te beginnen met affiliate marketing. Je wordt zoals bij een standaard baan niet per uur betaald, maar wisselt je tijd in voor een passief inkomen.

Affiliate marketing vrouw met computer

Hoeveel verdien je met affiliate marketing?

Dat hangt helemaal af van jou. Hoeveel tijd en energie stop je erin en hoe creatief ben je. Hoe meer tijd en energie je in het trekken van bezoekers stopt, hoe meer je kunt verdienen met affiliate marketing.

Naast het aantal bezoekers hangen je inkomsten ook af van de gekozen campagnes. Adverteer je met producten of diensten die een hoge commissie hebben, dan kunnen de inkomsten lekker oplopen.

Stap-voor-stap: met affiliate marketing beginnen

Zoals we je in dit blog in een notendop uitleggen wat affiliate marketing precies inhoudt, willen we je ook een kort stappenplan geven. In een volgend blog beloven we je dieper op de materie in te gaan. Voor een vliegende start is dit het beste plan om met affiliate marketing te beginnen:

– Stap 1: Lees je goed in en bepaal je niche.

Wat is jouw passie of expertise? Waar blink je in uit? Zorg voor een niche die bij je past, waar animo voor is (check hiervoor het zoekvolume via Google) en waar bij voorkeur weinig concurrentie voor is.

– Stap 2: Stel je doel(en).

Hoeveel tijd kun en wil je in affiliate marketing steken en wat wil je bereiken?

– Stap 3: Kies welke vorm van affiliate marketing bij je past.

Enkele voorbeelden zijn via een website, emailmarketing, forums en (social media) platforms als Instagram, TikTok en YouTube.

– Stap 4: Meld je aan bij een of meerdere affiliate programma’s en netwerken.

Afhankelijk van je niche zijn Bol.com, Amazon, PayPro en Tradetracker zeer interessante affiliate netwerken en programma’s.

– Stap 5: Doe een marktonderzoek en bepaal je strategie.

– Stap 6: Maak een affiliate marketing plan.

De beste start: Affiliate Marketing Revolutie kopen

Maak een vliegende start als affiliate marketeer met de cursus Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. De beste en meest complete cursus in zijn soort.

Met zijn video’s en hulp leer je van A tot Z hoe je een winstgevende affiliate website moet maken. Bovendien neem je een voorsprong op je concurrenten en voorkom je de meest gemaakte fouten.

Via onderstaande aanbieding kun je de video’s zelf bekijken en direct met affiliate marketing beginnen!

Maak een vliegende start met affiliate marketing

InternetSuccesGids.nl geeft nu korting op de cursus 'Affiliate Marketing Revolutie' (AMR).


Je leert om met 1-2 uur 'werk' per dag minimaal 10K per maand te verdienen!

PS: Heb je ervaring met dit onderwerp of heb je nog vragen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Over de auteur

Michel

Hi! Ik ben Michel. Al 5+ jaar succesvol online ondernemer, investeerder & vastgoedbelegger.

Middels de blogs van InternetGeldboom.nl deel ik graag mijn kennis. Om je te helpen met het opstarten of verder opschalen van jouw online business.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op of plan een call met mij in. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de "Over ons" pagina.


Tags

Affiliate marketing cursus, Affiliate marketing geld verdienen, Affiliate marketing Jacko Meijaard, Affiliate marketing producten, Affiliate Marketing Revolutie, Affiliate Marketing Revolutie kopen, Amazon affiliate, Awin affiliate, Bol.com affiliate, Coolblue affiliate, Daisycon affiliate, Geld verdienen met affiliate marketing, Gemiddelde inkomsten affiliate marketing, Hoe werkt affiliate marketing, Hoeveel verdien je met affiliate marketing, Jacko Meijaard, PayPro affiliate, TradeTracker affiliate, Wat is affiliate marketing


Ook interessant voor jou:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>