februari 25

NFT crypto kopen

1  Reacties

NFT munt kopen

Heb jij je helemaal verdiept in de NFT betekenis en uitleg en ben je zover om je eerste NFT crypto te kopen?

Waar kun je eigenlijk een NFT kopen? Waar moet je op letten bij het kopen van een NFT? En hoe kun je daadwerkelijk een NFT kopen?

In dit blog van InternetGeldboom.nl geven we antwoord op al je vragen!

NFT betekenis en uitleg

In onze andere blog “NFT betekenis en uitleg” vertellen we je wat een NFT is, wat je ermee kan en hoe je er geld mee kan verdienen. In dit blog lees je waar en hoe je NFT’s kan kopen, maar wil je eerst nog even terug naar de basis dan verwijzen we je graag naar onze andere blog: NFT betekenis en uitleg

Waar kun je NFT crypto kopen?

NFT crypto kopen kan op verschillende marktplaatsen, zoals: crypto.com, FTX, OpenSea en Binance. Op deze verschillende marktplaatsen kun je verschillende NFT tokens kopen. Het aanbod verschilt namelijk per marktplaats.

NFT kopen op crypto.com

crypto.com heeft een aanbod van verschillende top NFT artists, zoals Aston Martin F1, Snoop Dogg en UFC. Wil je van 1 van deze of vele andere top artists een NFT art kopen, kijk dan op de website van: crypto.com

crypto.com logo

NFT kopen op FTX

Een andere NFT marktplaats is FTX. FTX heeft ook een uniek aanbod van NFT collecties. Wil je deze collecties ook eens zien, kijk dan op de website van: FTX

FTX logo

NFT kopen op OpenSea

Veruit de meest gebruikte marktplaats is OpenSea. Nieuwe NFT projecten worden daarom vaak aangeboden via OpenSea. Wil je het aanbod bekijken, kijk dan op de website van: OpenSea

OpenSea logo

NFT kopen op Binance

NFT’s kopen via de marktplaats van Binance is ook mogelijk. Om deze NFT sets te bekijken, ga dan naar de website van: Binance

Binance logo

NFT kopen op Bitvavo(?)

Op dit moment is het (nog) niet mogelijk om NFT’s te kopen op Bitvavo. Natuurlijk is het wel mogelijk om op Bitvavo je cryptocurrency te kopen waarmee je op een andere marktplaats alsnog een NFT kan kopen. Wil je crypto munten kopen, kijk dan op de website van: Bitvavo

Bitvavo logo

Waar moet je op letten bij het kopen van een NFT?

Niet verliezen is het belangrijkste!

Bull market versus bear market

Om te beginnen is het verstandig om te bepalen of de markt op dit moment ‘bullish’ of ‘bearish’ is. Dit kun je doen door bijvoorbeeld naar de website van: Dune te gaan en te kijken of er in het ‘OpenSea daily volume (Ethereum)’ een stijgende of juist dalende trend te zien is.

Als het volume toeneemt, dan kun je wat meer risico nemen, maar als het volume afneemt, ga dan voor NFT sets met minder items. Bijvoorbeeld een paar 100 of een paar 1.000 items. Maximaal 2.000 tot 3.000 items.

Items versus owners

Je wil een hoge ‘owner count’ hebben, omdat je er dan vanuit kan gaan dat er geen ‘whales’ zijn die veel items in bezit hebben, maar dat de items verdeeld zijn over verschillende eigenaren. Stel namelijk dat een whale alle NFT’s verkoopt dan daalt de ‘floor price’, omdat het aanbod dan groter is dan de vraag (vraag en aanbod).

Kijk voor een goede owner count naar het aantal items versus het aantal owners. Hierbij een voorbeeld van OpenSea:

OpenSea items versus owners

Een goede owner count is als meer dan 30% van de items in handen is van verschillende owners. Als ongeveer 50% in handen is van verschillende owners dan is dit een heel gezond percentage.

Opmerking hierbij is dat ‘staking’ dit beeld vertekent. Owners die staken staan niet bij het aantal owners op Opensea. Of er een staking account is kun je zien in verschillende tools, zoals: icy.tools en Nansen

Ten slotte; een gezonde verhouding van het aantal items wat te koop staat is niet meer dan ongeveer 20% van het totaal aantal items. Als er namelijk teveel items te koop staan dan zou dit kunnen betekenen dat er geen vraag meer is naar een bepaalde NFT set.

NFT's met munten en Ethereum

Discord, Twitter en website 

Controleer altijd of een NFT project beschikt over Discord, Twitter en een website. Op de website zou dan minimaal het team (bij voorkeur met foto en minimaal 1 persoonlijk social media kanaal) vermeld moeten staan en de ‘roadmap’ voor het NFT project.

Scammy sets

Scammy sets zijn bedoeld om zo snel mogelijk geld binnen te halen om vervolgens met de noorderzon te vertrekken. Deze sets kun je bijvoorbeeld herkennen aan het ontbreken van de volgende onderwerpen; Discord, Twitter, website, team, roadmap.

Als 1 of meer van deze onderwerpen niet aanwezig is, doe dan extra onderzoek naar het NFT project of neem het besluit om niet in te stappen en geen NFT uit de set te kopen.

Copy sets

Copy sets zijn kopieën van andere populaire sets. Ben hier voorzichtig mee! Ga bijvoorbeeld nooit op OpenSea zoeken naar een bepaalde set, maar gebruik altijd de officiële links die worden genoemd op de verschillende kanalen van een NFT project, zoals Discord, Twitter en de website.

Je kan hierbij ook kijken naar het ‘volume traded’:

OpenSea volume traded

Als het volume traded (bijna) ‘0.00’ is, dan heeft nog niemand een NFT uit deze set gekocht en kun je er vrijwel zeker vanuit gaan dat je hier te maken hebt met een copy set.

NFT bieden

Gas prijs

Het is belangrijk om te weten wat de ‘gas prijs’ is op het moment dat je een NFT koopt. Als de gas prijs op dat moment namelijk heel hoog is, dan kan het verstandig zijn om nog even te wachten met het aankopen van je NFT tot het moment dat de gas prijs gedaald is.

Gas prijzen voor de Ethereum blockchain kunnen bekeken worden via: https://ethereumprice.org/gas

Op deze website kun je makkelijk zien op welke tijden de gasprijzen in jouw tijdzone gemiddeld het laagst zijn.

Er is ook een browser plug-in beschikbaar, zodat je altijd direct de actuele gas prijs in beeld hebt. Dit is de plug-in: Ethereum Gas Prices

Ethereum Gas Prices browser plug-in

Ranking / rarity

Het is altijd goed om te kijken naar de ranking / rarity van een bepaalde NFT ten opzichte van andere NFT’s in een bepaalde set.

Let hierbij dan vooral op de grote dingen, zoals: huid of vacht. Daarnaast zijn ogen ook belangrijk om naar te kijken en of een NFT bijvoorbeeld geanimeerd is of wat de achtergrond van een NFT is.

Bij OpenSea vind je dit bij de ‘Properties’ van een NFT:

OpenSea Properties

Er zijn ook verschillende websites waar je de ranking / rarity van een bepaalde NFT set kan vinden, maar dit verschilt per set. Meestal wordt er door het team bij de officiele links in Discord een website genoemd waarop je de ranking / rarity van de NFT set kan bekijken.

Hoe kun je een NFT kopen?

In dit voorbeeld laat InternetGeldboom.nl je zien hoe je via de marktplaats van OpenSea een NFT kan kopen.

 1. Zorg ervoor dat je ‘wallet’ (bijvoorbeeld ‘MetaMask’) is gevuld met voldoende crypto valuta.

 2. Ga via de officiële link naar de NFT set op OpenSea.

 3. Verbind je wallet met de website van OpenSea.

 4. Onderzoek de ranking / rarity.

 5. Controleer of de gas prijs niet te hoog is.

 6. Kies de NFT die je wil kopen en klik op Buy now om de NFT direct te kopen:

  OpenSea Buy now

  óf

  Kies de NFT die je wil kopen en klik op Make offer om een bod uit te brengen:

  OpenSea Make offer

 7. Onderteken de transactie in je wallet om de aankoop te voltooien.

 8. Gefeliciteerd met de aankoop van je NFT!

NFT Cursus

Wil jij je eerste NFT kopen, maar wil je hier eerst nog meer over leren? InternetGeldboom.nl kan de cursus NFT Secrets van Mitchel van Duuren van harte aanbevelen. Lees hier onze review over deze cursus van Mitchel: Review: Cursus NFT Secrets en NFT Insider van Mitchel van Duuren

Of bekijk de onderstaande aanbieding om alsnog zo snel mogelijk je eerste NFT te kopen!

Aanbieding cursus NFT Secrets van Mitchel van Duuren

Wil jij je eerste NFT kopen, maar wil je hier eerst nog meer over leren? Bekijk dan deze aanbieding om alsnog zo snel mogelijk je eerste NFT te kopen!


Wil je eerst de gratis training van Mitchel volgen waarin hij je persoonlijk alles uitlegt? Klik dan hier.

PS: Heb je ervaring met dit onderwerp of heb je nog vragen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Over de auteur

Michel

Hi! Ik ben Michel. Al 5+ jaar succesvol online ondernemer, investeerder & vastgoedbelegger.

Middels de blogs van InternetGeldboom.nl deel ik graag mijn kennis. Om je te helpen met het opstarten of verder opschalen van jouw online business.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op of plan een call met mij in. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de "Over ons" pagina.


Tags

Digitale kunst NFT, Hoe koop je NFT, Hoe NFT kopen, NFT aap, NFT art kopen, NFT Binance, NFT Bitvavo, NFT crypto, NFT crypto kopen, NFT kopen, NFT kopen Binance, NFT kopen Bitvavo, NFT kopen op Binance, NFT kopen OpenSea, NFT kopen waar, NFT kunst, NFT tokens kopen, NFTs crypto, Tokens kopen, Waar nft kopen, Wat zijn NFT tokens, Welke NFT kopen


Ook interessant voor jou:

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >