juni 24

Passief inkomen genereren – 12 ideeën om vandaag nog te starten met verdienen 🚀

1  Reacties

Passief inkomen genereren vrouw met dollar biljetten

Het geld binnen zien stromen terwijl jij met een cocktail in je hand aan het strand zit. Vroeger hadden we deze zin weggezet als een sprookje, maar nu weten we wel beter. Dit is mogelijk; voor ons en ook voor jou.

In dit blog geven wij je 12 ideeën om een passief inkomen te genereren. Laat je inspireren en motiveren.

Wat is passief inkomen

Laten we beginnen met wat een passief inkomen precies is. Passief wordt in de Dikke Van Dale uitgelegd als: zonder iets te doen, niet actief. Een passief inkomen is dus eenvoudig gezegd een inkomen waarvoor je niet direct hoeft te werken.

Niets uurtje-factuurtje, maar geld verdienen terwijl jij ligt te slapen <img decoding=Verschil tussen passief inkomen en actief inkomen

We hebben deze vraag eigenlijk al een beetje beantwoord tijdens de wat-vraag. Een passief inkomen generen is aantrekkelijk omdat een eenmalige investering van tijd, energie en soms ook geld, je blijvend geld op kan brengen.

Bij een actief inkomen krijg je eenmalig betaald voor je arbeid. De uren die je voor je werkgever heb gedraaid, krijg je eenmalig uitbetaald. Het artikel dat je als freelancer voor een magazine of platform hebt geschreven, krijg je eenmalig uitbetaald. En zo zijn er nog veel voorbeelden te noemen.

Werk dat je verzet voor een passief inkomen kan blijvend geld opleveren. Een goede belegging in aandelen of obligaties kan je steeds meer opleveren zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Je gekochte camper kun je veelvuldig verhuren en hier passief geld mee verdienen. Een blog op basis van het verdienmodel affiliate marketing draait 24/7 en kan je steeds weer geld opleveren.

Op deze manier kun je met een passief inkomen dus zelfs geld verdienen als je ontspant. Zo wordt ‘niks doen’ een stuk minder beladen, vind je niet?

Waarom kiezen voor een passief inkomen

Er zijn tal van redenen waarom het genereren van een passief inkomen interessant is. Welke van onderstaande beweegredenen brengt jou vandaag nog in actie?

 • <img decoding=FIRE beweging.
 • <img decoding=

  Passief inkomen generen voor iedereen; 12 ideeën

  Het leuke aan het genereren van een passief inkomen is dat er heel veel verschillende manieren zijn om dit te bereiken. De grootte van de inkomsten is weliswaar afhankelijk van de manier waarop je een passief inkomen probeert te vergaren, maar wat we proberen te zeggen is dat eigenlijk iedereen er mee aan de slag kan.

  Graag geven we je wat ideeën om je te motiveren, inspireren en activeren. Blijf in dit geval niet passief achterover leunen, maar ga actief aan de slag waardoor je op termijn zonder al teveel inspanning eenvoudig geld kunt verdienen.

  1. Investeer in vastgoed

  Heb je al een zak geld liggen, zet dat dan niet op de bank, maar laat het geld voor je werken. Het investeren in vastgoed is de laatste tijd wat aan banden gelegd, maar is nog steeds een hele interessante keuze voor het genereren van een passief inkomen.

  2. Start met beleggen

  Laat je gespaarde centen voor je werken door deze te beleggen in obligaties en aandelen. Een populaire manier van redelijk veilig beleggen is ETF (Exchange Traded Funds). Lees er meer over in dit blog <img decoding=FIRE beweging.

  3. Leer alles over affiliate marketing

  Wanneer je dit verdienmodel onder de knie hebt, kun je met affiliate marketing veel geld verdienen. Loopt je website, blog of ander platform goed, dan kun je tot wel € 10.000 per maand verdienen.

  Kies je ervoor om voor affiliate marketing te gaan, dan raden we je aan een affiliate marketing cursus te volgen. Op deze manier vermijd je veelgemaakte fouten en kom je snel en eenvoudig te weten hoe je jouw website of blog winstgevend kan maken.

  Onze tip: de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Meer weten én een korting scoren? Lees onze review Affiliate Marketing Revolutie. <img decoding=

  De beste affiliate marketing cursus tijdelijk voor slechts 47 euro!

  Bestel ‘m hier nu tijdelijk met korting. Je leert om met 1-2 uur 'werk' per dag 10K per maand te verdienen!

4. Doe hip, ga bloggen

Bloggen is helemaal van nu. Mede dankzij social media kanalen als Instagram en Facebook, waarop je jouw blog kan promoten en een groot publiek kan trekken.

Verdienen met een blog doe je door relevante advertenties onder je blog te plaatsen. Bijvoorbeeld van de reis waarover je schrijft of de bakingrediënten die horen bij je recept. Is je blog populair, dan kun je via dit platform ook eigen merchandise gaan verkopen.

5. Cashen met YouTube

Als jouw filmpjes scoren op YouTube, dan kun je er veel (heel veel!) geld mee verdienen. Dit online verdienmodel is misschien wel een van de mooiste voorbeelden van een passief inkomen genereren.

Ga maar eens na; jij doet eenmaal een flinke tijd- en energie-investering in een filmpje. Na dit ‘zaaien’ is het tijd om te oogsten; maandenlang of soms wel jarenlang blijven hier inkomsten door binnenkomen.

Eenvoudig is het niet, want er zijn heel wat YouTubers die door willen breken. Originaliteit is dus een vereiste. Bovendien heeft YouTube een drempel ingesteld van 1000 volgers/abonnees die tezamen minimaal 4000 uur per jaar naar jouw video’s moeten kijken. Meer weten? Lees dan dit blog <img decoding=Geld verdienen met YouTube.

Naast jezelf wegzetten als vlogger kun je ook gaan voor cash cow channels. Een relatief nieuw fenomeen dat we ontdekten via de Cash Cow Academy van Jelline Brands. <img decoding=

Cash Cow Academy cursus tijdelijk met € 200 korting!

Gebruik bij het afrekenen onze speciale kortingscode IG200 en leer veel geld verdienen met YouTube.

6. Koop een camper

Lekker met de camper toeren langs de fjorden van Noorwegen of de kunstschatten van Italië. Bij de gedachte kunnen we al wegdromen! Ben je van plan om een eigen camper te gaan kopen, dan kun je met het verhuren van dit veelzijdige vakantievoertuig ook lekker wat geld verdienen.

7. Camera in de aanslag

Voor het maken van mooie fotoplaatjes draai jij je hand niet om. Van drukbezochte trekpleisters tot stil natuurschoon, jij hebt ze voor de lens gehad. Wist je dat deze beelden zeer in trek zijn? Bijvoorbeeld bij touroperators voor het aanprijzen van hun citytrips en bij marketingbureaus.

Plaats daarom je fotomateriaal op stockwebsites als Shutterstock en iStock en word betaald per download. Hoe meer je verkoopt, hoe meer je per beeld betaald krijgt. Rijk zul je er waarschijnlijk niet van worden, maar een passief inkomen voor zo nu en dan een leuk extraatje is natuurlijk ook nooit weg.

8. Dropshippen voor dummies

Combineer een klein investeringsbedrag met een flinke dosis tijd voor het online verdienmodel dropshipping. Het runnen van een webshop kan een mooie manier zijn om passieve inkomsten te genereren.

Het fijne aan dropshipping is dat je:

 • <img decoding=

  9. Maak een online cursus

  Online cursussen zijn meer in trek dan ooit. Het is dan ook zeer interessant om een passief inkomen te vergaren door online cursussen aan te bieden. Je kunt ze eindeloos verkopen en de voorraad raakt nooit op.

  Een groot kapitaal aan geld is voor deze manier van online geld verdienen niet nodig; tijd en kennis zijn wel een vereiste. In het uitdenken, opnemen en het maken van downloads gaat stiekem meer tijd zitten dan je denkt.

  10. Claim die domeinnaam

  Surf jij graag over het web en ben jij in staat online parels te herkennen? Verdiep je dan in het kopen en verkopen van domeinnamen.

  Het registreren van een domeinnaam kost slechts een paar euro, maar kan veel geld opleveren. Met enige kennis van de markt en een gedegen onderzoek kun je zo maar eens een big fish aan de haak slaan.

  11. Rente vangen met crowdfunding

  Sommige projecten worden gefinancierd door middel van crowdfunding. In dit geval investeer jij een bedrag in bijvoorbeeld de realisatie van een nieuw restaurant of een nieuw te ontwikkelen product of app. Wanneer het project is afgerond ontvang jij je investering terug, met daar bovenop een afgesproken rente of ander voordeel.

  Lees voordat je investeert in een crowdfundingproject altijd goed de kleine lettertjes. Het kan namelijk ook zomaar zijn dat wanneer een product niet van de grond komt of het vastgoedproject over de kop gaat, jij je geld kwijt bent.

  12. Verdien met crypto staking

  Je kan crypto staking vergelijken met rente op je spaarrekening. Bij crypto staking bewaar je crypto in ruil voor een vergoeding. De vergoeding die je ontvangt is ook in crypto, dus zonder crypto bij te kopen wordt je inleg in crypto door crypto staking groter.

  Anders dan bij het handelen in crypto, koop en verkoop je bij crypto staking niet als de koers stijgt en daalt. Je doet in dit geval niets met je crypto en ontvangt daarom passief je crypto staking rewards.

  De grootste cryptocurrencies die crypto staking rewards aanbieden zijn Bitcoin en Ehtereum, maar ook kleinere cryptomunten zoals Cardano, Polkadot en Tezos bieden staking aan.

  Crypto staking is daarom volgens ons ook een mooie vorm van passief inkomen genereren en mag daarom ook niet ontbreken.

  Je kan crypto staken bij verschillende exchanges. De exchange waar wij onze crypto kopen en staken is Bitvavo.

Crypto kopen nu de koers laag staat? Bekijk dan deze tijdelijke aanbieding!

Met deze tijdelijke aanbieding handelen nieuwe leden tot € 1.000 aan digitale valuta zónder handelskosten! Geniet van dit voordeel tot 7 dagen na aanmelding.

PS: Heb je ervaring met dit onderwerp of heb je nog vragen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Over de auteur

Michel

Hi! Ik ben Michel. Al 5+ jaar succesvol online ondernemer, investeerder & vastgoedbelegger.

Middels de blogs van InternetGeldboom.nl deel ik graag mijn kennis. Om je te helpen met het opstarten of verder opschalen van jouw online business.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op of plan een call met mij in. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de "Over ons" pagina.


Tags

Een passief inkomen YouTube, Hoe passief inkomen opbouwen, Passief inkomen aandelen, Passief inkomen belasting, Passief inkomen beleggen, Passief inkomen betekenis, Passief inkomen blog, Passief inkomen boek, Passief inkomen creeren, Passief inkomen crypto, Passief inkomen dividend, Passief inkomen etf, Passief inkomen generen, Passief inkomen genereren, Passief inkomen genereren crypto, Passief inkomen genereren vastgoed, Passief inkomen ideeen, Passief inkomen internet, Passief inkomen online, Passief inkomen opbouwen, Passief inkomen vastgoed, Passief inkomen voorbeelden, Passief inkomen YouTube, Passieve inkomen generen, Passieve inkomen genereren, Wat is passief inkomen


Ook interessant voor jou:

 • PLEASE HELP ME

  My name is Aziz Badawi, I’m 27 year old man from Palestine. Our town has recently evacuated due
  to bombardments by Israel, now I am staying at a shelter with my 6 year old daughter Nadia. My wife is
  dead and I’m the only one left to take care of my daughter as we are not allowed to depart to my parents house
  in Nablus, she is sick with a congenital heart defect and I have no way to afford the medicine she needs anymore.
  People here at the shelter are much in the same conditions as ourselves…

  I’m looking for a kind soul who can help us with a donation, any amount will help even 1$ we will
  save money to get her medicine, the doctor at the shelter said if I can’t find a way to get her the
  medication she needs her little heart may give out during the coming weeks.

  If you wish to help me and my daughter please make any amount donation in bitcoin cryptocurrency
  to this bitcoin wallet: bc1qcfh092j2alhswg8jr7fr7ky2sd7qr465zdsrh8

  If you cannot donate please forward this message to your friends, thank you to everyone who’s helping me and my daughter.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >