september 23

Review: Viral Academy van Sophia Meijer 🚀

0  Reacties

TikTok Viral Academy cursus

Let's go viral and make some money!

TikTok is een platform waar geld te verdienen valt. Voor iedereen (en dus ook voor jou!) die tijd, passie en creativiteit erin stopt. Hoe? Dat leer je uitgebreid van TikTok-expert Sophia Meijer in de online cursus Viral Academy.

InternetGeldboom.nl volgde de cursus en vertellen je er uitgebreid over in deze Viral Academy review.

Wat is de Viral Academy precies?

We mogen de Viral Academy van Sophia Meijer bestempelen als de meest complete online cursus in Nederland en België over hoe je veel geld kunt verdienen met TikTok.

Aan de hand van duidelijke tutorials leert Sophia je hoe je een TikTok account exponentieel laat groeien en deze winstgevend maakt. Een uniek verdienmodel waarvan technische kennis of ervaring géén vereiste is.

‘Iedereen kan geld verdienen met TikTok’ en ‘binnen mum van tijd viraal gaan; mét de juiste strategie natuurlijk. Die strategie doet Sophia je in de Viral Academy uit de doeken.

Naast de cursus bevat de Viral Academy ook een exclusieve community. Een interactief platform waarop je met andere cursisten kunt sparren over je plannen en doelen.

Wie heeft de Viral Academy ontwikkeld?

De Viral Academy is bedacht en ontwikkeld door Sophia Meijer.

Dat je geen jarenlange ervaring en technische knowhow hoeft te hebben om succesvol te zijn op TikTok, weet Sophia als de beste. Zelf is ze pas sinds 2021 actief op dit platform. Toch heeft ze al uitzonderlijke resultaten behaald en wist ze in een korte periode haar account winstgevend te maken.

De vergaarde kennis en onmisbare do’s en dont’s deelt ze via de online cursus Viral Academy.

Is Sophia Meijer betrouwbaar?

Het antwoord is kort en krachtig: ja. Sophia Meijer is absoluut betrouwbaar.

Naast het fijne persoonlijke contact dat we met Sophia hadden over de cursus, hebben we natuurlijk ook nog even online wat  informatie gezocht over Sophia Meijer en de Viral Academy.

Ook uit dit online onderzoekje blijkt dat Sophia Meijer betrouwbaar is. De recensies over de Viral Academy zijn grotendeels positief. Daarnaast worden er zowel online als bij de Kamer van Koophandel géén misstanden over Sophia gemeld.

Wat de betrouwbaarheid van Sophia ook zeker ten goede komt is haar transparantie. Ze verbindt haar gezicht en naam aan de Viral Academy.

Onze ervaringen met Sophia Meijer

We leerden Sophia kennen tijdens een event van de Cash Cow Academy van Jelline Brands. Wat meteen opviel was het enthousiasme en de passie waarmee Sophia over TikTok en de Viral Academy spreekt. Dit enthousiasme is wat ons betreft ook duidelijk voelbaar tijdens de cursus.

Ik ben in augustus 2021 begonnen met het plaatsen van mijn eerste TikTok video's en heb sindsdien ontzettend veel weergaven genereert, met maar 60 minuten per dag!

Wat begon als een grap is uitgegroeid tot een volwaardig merk en ik word inmiddels dagelijks gevraagd voor samenwerkingen, ben één van de beste affiliates van meerdere bedrijven, word dagelijks herkend op straat en verdien inmiddels meer dan €10.000 per maand met TikTok.


Sophia Meijer

Internet Ondernemer

Sophia Meijer

Voor wie is de Viral Academy geschikt?

Tijd, passie en bij voorkeur wat creativiteit. Dat is wat je nodig hebt wanneer je aan de Viral Academy start. Technische kennis is géén vereiste.

Laten we beginnen met tijd. Hoeveel tijd ben je kwijt met de Viral Academy? Die vraag is lastig te beantwoorden. Want naast de tijd die je kwijt bent met ‘studeren’, slokt ook het opbouwen en uitbreiden van je TikTok account aardig wat uurtjes van je tijd op.

Om je cursus een goed vervolg te geven, plaats je iedere dag minimaal één filmpje online. Uiteraard kost het bedenken, maken, editen en online plaatsen ook de nodige inspanning.

En dat brengt ons meteen bij het tweede ingrediënt om jouw TikTok account tot een succes te maken: passie. Ja, het deelnemen aan een online cursus en (met name) het vervolg kost tijd. Maar zie je dit als werk of hobby?

Wanneer er passie bij komt kijken zul je merken dat je voor de dosis tijd die je erin stopt, evenveel energie terug krijgt. En wanneer je het aantal volgers ziet stijgen, wordt dit alleen maar meer.

Wat kun je met de Viral Academy bereiken?

Viraal gaan! Dat is heel simpel gezegd wat je leert tijdens de online cursus van Viral Academy. Aan de hand van zo’n 70 lessen leert Sophia je hoe je een TikTok-kanaal maakt en laat groeien en uiteindelijk merkbekendheid opbouwt en inkomsten tot wel € 10.000 per maand genereert.

Hoe is de Viral Academy opgebouwd?

Viral Academy module

De Viral Academy is opgebouwd uit 12 hoofdstukken met ongeveer 75 lessen/video’s van enkele minuten per video. Ook is een “Coaching Call” video van ongeveer 35 minuten onderdeel van de Viral Academy.

Daarnaast zijn er enkele tekstuele lessen waarin Sophia uitgebreid een bepaald onderwerp beschrijft.

Tot slot zijn er nog 2 andere modules, maar daarover later meer in het hoofdstuk: “Welke bonussen horen bij de Viral Academy?” verderop in dit blog.

Wat ga je precies leren met de Viral Academy?

Viral Academy inhoud

Hoofdstuk 1 – Introductie

In dit eerste hoofdstuk geeft Sophia je een introductie over de Viral Academy, het verdienmodel en stelt Sophia zichzelf aan je voor.

Hoofdstuk 2 – Persoonlijke voorbereiding

In het tweede hoofdstuk geeft Sophia aan wat het belang is van mindset en consistentie.

Door een positieve mindset zal je merken dat je het makkelijker gaat vinden om consistent te zijn, waardoor je doet wat ervoor nodig is om je doelen te kunnen behalen.

Daarnaast geeft Sophia aan wat een “Money Mindset” is en daarbij 5 tips om je money mindset positief te veranderen.

Tot slot leert Sophia je in dit hoofdstuk waarom het belangrijk is om doelen te stellen en helpt ze je aan de hand van 5 stappen hoe je doelen opstelt.

Hoofdstuk 3 – Verschillende soorten content

In dit hoofdstuk legt Sophia uit dat er verschillende soorten content zijn.

Hierbij leer je wat over content zonder persoonlijkheid, met persoonlijkheid, dóór bedrijven en brands en tot slot content vóór bedrijven en brands.

Hoofdstuk 4 – Nichemarkt kiezen

Sophia geeft het belang aan van het kiezen van een goede, specifieke nichemarkt voor jouw TikTok kanaal.

Zo leer je bijvoorbeeld uit welke nichemarkten je kan kiezen en hoe je een specifieke nichemarkt kan kiezen. Niet onbelangrijk hierbij is dat je leert hoe je een nichemarkt met potentie kiest, zodat je niet de fout maakt om in een verzadigde nichemarkt te beginnen.

Als laatste les is er een tekstuele uitleg over voorbeelden van niches en subniches.

Viral Academy schermafbeelding 1

Hoofdstuk 5 – Algemene voorbereiding

Het is belangrijk dat je een TikTok account aanmaakt om de video’s te kunnen maken en plaatsen. Als je dus nog geen TikTok account hebt is het belangrijk dat je die gaat aanmaken op dit punt in de cursus.

Daarna leert Sophia je hoe je een goede profielnaam kiest en wat daarbij belangrijk is om op te letten.

Via een tekstuele uitleg leer je hoe je een profielbeschrijving maakt aan de hand van je niche.

Hoofdstuk 6 – TikTok algoritme uitgelegd

Hoofdstuk 6 is ook een belangrijke les. Hierin legt Sophia uit hoe het TikTok algoritme werkt, zodat je leert begrijpen wat belangrijk is om juist wel en juist niet te doen op TikTok.

Daarbij krijg je onder andere een antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe kom je op de For You Page?
 • Hoe vaak moet je posten?
 • Op welke tijden moet je posten?
 • Is het licht in je video belangrijk?
 • Is ‘engagement’ belangrijk?
 • Wat doen beschrijvingen en hashtags?
 • Hoe maak je een goede video beschrijving die past bij jouw niche/doelgroep?
 • Wat is het effect van tekst in je TikTok?
 • Hoe maak je een goede hook die past bij je video en je niche/doelgroep?
 • Hoe maak je content binnen 5 minuten?
 • Hoe weet je of je een ‘shadow ban’ hebt en hoe kom je er vanaf?

Andere onderwerpen die Sophia in dit hoofdstuk behandelt zijn:

 • Overgang van het ene beeld in het andere beeld
 • Trending muziek
 • Het vinden van trends in jouw niche voor content ideeën
 • Waarom je geen weergaven krijgt op TikTok

Hoofdstuk 7 – Belangrijkste factoren voor succesvol TikTok-account

In dit hoofdstuk geeft Sophia aan wat de belangrijkste factoren zijn voor een succesvol TikTok-account, zoals:

 • Virale formule
 • Hoe ga je door het dak op TikTok zonder volgers?
 • 1 op 1 content
 • Hoe zorg je ervoor dat meerdere mensen zich kunnen vinden in jouw content (relatable)
 • Samenwerkingen
 • Content die later viraal gaat
 • Deel 1, 2 en 3
 • De beste TikTok functies die je kunt gebruiken
 • De focus hoort vooral hierop te liggen
 • Zet kijkers (weergaven) direct om in volgers
 • Hoe krijg je 10K volgers in 10 dagen?

Daarnaast sluit Sophia dit hoofdstuk af met een tekstuele uitleg over kijktijd en legt ze aan je uit waarom kijktijd belangrijk is en hoe je ermee aan de slag kan.

Viral Academy schermafbeelding 2

Hoofdstuk 8 – Strategie maken

Sophia begint die hoofdstuk met een uitleg over de strategie. Waarom het belangrijk is om een strategie te hebben en hoe je een strategie kan maken die past bij jou en je TikTok kanaal.

Vervolgens vertelt Sophia je waarom het stellen van doelen zo belangrijk is.

Doelen stellen is echt één van de belangrijkste stappen van als je een eigen onderneming gaat beginnen, want hoe ga je een plan maken, zonder dat je een uitkomst voor ogen hebt.

Daarna leert Sophia je hoe je marktonderzoek kan doen, legt ze haar persoonlijke strategie aan je uit en krijg je een uitleg over het gebruik van TikTok analytics.

Hoofdstuk 9 – Dit moet je vooral NIET doen

Nadat je al hebt geleerd wat je vooral wél met doen, vertelt Sophia je in hoofdstuk 9 wat je ook vooral níét moet doen!

Hoofdstuk 10 – €10K+ per maand verdienen met TikTok

Hoofdstuk 10 vinden wij van InternetGeldboom.nl een leuk hoofdstuk omdat Sophia je in dit hoofdstuk concreet uitlegt en laat zien hoe ook jíj 10K+ per maand kan verdienen met je eigen TikTok kanaal.

In dit hoofdstuk zijn zowel videolessen als tekstuele lessen te vinden.

Wil je meer weten over geld verdienen met TikTok? InternetGeldboom.nl heeft hier ook een blog over geschreven: Geld verdienen met TikTok.

Hoofdstuk 11 – Adverteren op TikTok

Sinds kort mogelijk is om binnen Nederland op TikTok te adverteren. Sophia vertelt je er in dit hoofdstuk alles over. Ook leert ze je om de data van advertenties te analyseren en aan te passen.

Hoofdstuk 12 – Veelgestelde vragen

De vragen die wij nog hadden, zijn in dit hoofdstuk (bijna) allemaal beantwoord. Een goede toevoeging van Sophia aan de Viral Academy dus!

Welke bonussen horen bij de Cash Cow Academy?

Viral Academy bonussen

Casestudies

De eerste bonus module ‘Casestudies’ bevat verschillende casestudies. Bijvoorbeeld over geld verdienen op TikTok mét personlijkheid en geld verdienen op TikTok zónder persoonlijkheid.

Er zijn ook nog andere casestudies hier te vinden, maar die mag je zelf gaan ontdekken. <img decoding=Instagram door TikTok

Een uitstapje, maar minstens net zo belangrijk en relevant, is de bonus module ‘Instagram door TikTok’.

In dit hoofdstuk leer je:

 • Wat reels zijn
 • Hoe je reels maakt
 • Sophia’s ervaring met reels
 • Engagement verhogen en meer storyweergaven

En tot slot; hoeveel geld kan je verdienen met Instagram…

Wat vinden andere cursisten van de Viral Academy?

Viral Academy studenten - deel 1

Viral Academy studenten - deel 2

Wat kost de Viral Academy?

De Viral Academy kost eenmalig 997 euro, maar het is ook mogelijk om in termijnen te betalen: 2 maandtermijnen à 597 euro of 3 maandtermijnen à 447 euro.

Tip! Gebruik onze tijdelijke kortingscode IG200 bij het afrekenen en krijg direct 200 euro korting op de cursus.

Garantie

Het is mogelijk om je aankoop te annuleren als je niet meer dan 10% van de hoofdmodule bekijkt. Als je meer dan 10% van de hoofdmodule bekijkt, dan vervalt het recht op annulering. Binnen 7 dagen na aankoop vervalt ook het recht op annulering.

Review Viral Academy van Sophia Meijer

Wat zijn volgens ons de grootste voordelen en nadelen? Wat is onze conclusie?

Voordelen

 • Bewezen kennis van dé TikTok expert
 • Verdienmodel voor iedereen geschikt
 • Nuttige bonussen
 • Direct beginnen met jouw TikTok kanaal

Nadelen

 • Er ontbreekt soms nog wat informatie
 • Geen video's met schermopnames
 • Video's zijn soms wat kort

Conclusie:

De Viral Academy van Sophia Meijer is wat ons betreft de enige waardevolle TikTok cursus die er in Nederland te vinden is. Het grootste voordeel van de Viral Academy is natuurlijk dat je alles in de cursus leert van Sophia die dé expert is op TikTok gebied mét bewezen resultaten.


Een bijkomend voordeel waar we het in deze review nog niet over hebben gehad is de hechte Discord community. Naast Sophia zelf, zijn er veel van de cursisten die je altijd willen helpen bij vragen en/of onduidelijkheden.


Wat wij ook echt een pluspunt vinden is dat je na het volgen van de Viral Academy al je opgedane kennis direct in praktijk kan brengen door je eigen TikTok kanaal te starten en een eigen TikTok video viraal te laten gaan.


En als je dan je eerste virale video te pakken hebt, waarom zouden er dan niet meer virale video's kunnen volgen? 😏


Wij van InternetGeldboom.nl zijn erg enthousiast over de Viral Academy van Sophia en kunnen je deze videotraining daarom van harte aanbevelen.

Speciale aanbieding – tijdelijke kortingscode

InternetGeldboom.nl mag je in samenwerking met de TikTok Viral Academy van Sophia Meijer een speciale kortingscode aanbieden.

Bekijk de onderstaande aanbieding en gebruik onze tijdelijke kortingscode IG200 bij het afrekenen en krijg direct 200 euro korting op de cursus.

TikTok Viral Academy cursus tijdelijk met korting

Leer hoe je een TikTok-kanaal maakt, laat groeien, merkbekendheid opbouwt en inkomsten genereert.


Gebruik bij het afrekenen onze speciale kortingscode IG200 voor 200 euro korting.

PS: Heb je ervaring met dit onderwerp of heb je nog vragen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Over de auteur

Michel

Hi! Ik ben Michel. Al 5+ jaar succesvol online ondernemer, investeerder & vastgoedbelegger.

Middels de blogs van InternetGeldboom.nl deel ik graag mijn kennis. Om je te helpen met het opstarten of verder opschalen van jouw online business.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op of plan een call met mij in. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de "Over ons" pagina.


Tags

Aanmelden Viral Academy, Aanmelden Viral Academy Sophia, Aanmelden Viral Academy Sophia Meijer, Cursus TikTok, Cursus TikTok Sofia Meijer, Cursus TikTok Sofia Meyer, Cursus TikTok Sophia Meyer, Cursus Viral Academy, Ervaring Viral Academy, Geld verdienen met TikTok, Geld verdienen via TikTok, Registreren Viral Academy, Registreren Viral Academy Sophia, Registreren Viral Academy Sophia Meijer, Review Sophia Meijer, Review Viral Academy, Sofia Meijer, Sofia Meijer TikTok, Sofia Meijer Viral Academy, Sofia Meyer, Sofia Meyer TikTok, Sofia Meyer Viral Academy, Sophia aanmelden Viral Academy, Sophia Meijer, Sophia Meijer aanmelden Viral Academy, Sophia Meijer betrouwbaar, Sophia Meijer registreren Viral Academy, Sophia Meijer review, Sophia Meijer Viral Academy, Sophia Meijer Viral Academy aanmelden, Sophia Meijer Viral Academy registreren, Sophia Meyer, Sophia Meyer TikTok, Sophia Meyer Viral Academy, Sophia registreren Viral Academy, Sophia Viral Academy, Sophia Viral Academy aanmelden, Sophia Viral Academy registreren, TikTok academy, TikTok cursus, TikTok cursus Sofia Meijer, TikTok cursus Sofia Meyer, TikTok cursus Sophia Meijer, TikTok cursus Sophia Meyer, TikTok Sofia Meijer, TikTok Sofia Meyer, TikTok Sophia Meyer, TikTok training, TikTok training Sofia Meijer, TikTok training Sofia Meyer, TikTok training Sophia Meijer, TikTok training Sophia Meyer, Training TikTok, Training TikTok Sofia Meijer, Training TikTok Sofia Meyer, Training TikTok Sophia Meijer, Training TikTok Sophia Meyer, Training Viral Academy, Viral Academy, Viral Academy aanmelden, Viral Academy aanmelden Sophia, Viral Academy aanmelden Sophia Meijer, Viral Academy cursus, Viral Academy ervaring, Viral Academy ervaringen Ervaringen Viral Academy, Viral Academy registreren, Viral Academy registreren Sophia, Viral Academy registreren Sophia Meijer, Viral Academy review, Viral Academy Sofia Meijer, Viral Academy Sofia Meyer, Viral Academy Sophia, Viral Academy Sophia Meijer, Viral Academy Sophia Meyer, Viral Academy training


Ook interessant voor jou:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>